Műanyag ablak gyártás és beépítés

ablakcsere Budapest és Debrecen 30 km-es körzetében

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

A modern Kömmerling ablakok

2017.04.30.

A modern Kömmerling ablakok

Bármilyen meglepő lehet, műanyagból készülő nyílászárók közt is nagy különbség lehet minőségben. Sok ázsiai gyártó silány termékeket ad ki a kezéből, mely elavult technológiával, vagy rossz körülmények között készül újrafelhasznált műanyagból. Külsőre ugyan nem látni különbséget, de élettartamban és szigetelési képességben ezek nem érnek fel egy igazi német márkához.

A Kömmerling ablakok a legmagasabb színvonalat képviselik a műanyag nyílászárók között. Németországban készülnek, a híres német precizitásnak megfelelően. Élettartamuk igen hosszú, és modern technológiának köszönhetően remek hő- és hangszigetelők, ráadásul ízlésünknek megfelelően szinte teljesen testreszabhatók.

Készülnek 5, vagy 6 légkamrás változatban, ezért rendkívül stabilak, amit megerősít egy fém merevítés is. Általában 70mm vastagságú profilokkal kaphatók, de léteznek 88mm-es Kömmerling ablakok is. Megfelelő minőségű szél-, illetve középtömítésekkel a kettő, illetve háromrétegű üvegeik hőátbocsátási tényezője akár U=0,6W/m2K is lehet. Amely a legjobbnak számít kategóriájában, és passzívházakba is beépíthetők. Felületükön low-e bevonat van, mely nem engedi át a káros sugarakat, de tökéletesen átláthatóak maradnak. Nem is színeződnek el a műanyag részei sem az UV-stabil alapanyagnak köszönhetően.

A külsőségekre figyelők is fellélegezhetnek, ugyanis ezek a termékek többféle faerezet hatást keltő díszítéssel is kaphatóak, ha unnák a fehér színt. Lehetnek köralakúak is, vagy vágottak, hogy kövessék a tető vonalát. Tok- és szárnyosztott változataik szintén elérhetők, mellyel több változatosságot nyújtanak, de akár egy egész falrészt helyettesíthetnek. Terasz-, és erkélyajtóként is gyárthatóak, kilincsekkel felszerelve. Működésük lehet nyíló, nyíló-bukó vagy csak bukó, valamint résszellőző funkcióval is bírnak, arra az esetre, ha nem akarjuk hosszú időn keresztül zárva tartani, nehogy bepenészedjen a lakás.

Végeredményben a Kömmerling ablakok jelentik a hazánkban elérhető nyílászárók közt az egyik legjobb megoldást. Pontos információkat a forgalmazók tudnak adni, akik segítenek is kiválasztani a számunkra megfelelőt. Mindenképpen fontos előre tájékozódni a tekintetben, hogy milyen márkát választunk  mivel a döntésünk hosszú időre szól.

vissza