Műanyag ablak gyártás és beépítés

ablakcsere Budapest és Debrecen 30 km-es körzetében

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Az ablakok körüli mizéria

2017.05.07.

Az ablakok körüli mizéria

Rengeteg kérdés kering mostanában a nyílászárók piacán, de az egyik leggyakoribb mégis ez: Milyen ablakok közül választhatunk jelenleg? Legyen a régi megszokott fából készült verzió vagy a ma már mindenhol elérhető műanyag ablak? Ez talán nehéznek tűnhet, de valójában igazán könnyű. Minőség tekintetében, ha megfelelő szakemberek készítik, mindkettő tökéletes választás, azonban ha szeretne kedvezni a pénztárcánknak, akkor válassza a műanyagot!

Miért is jobbak ezek a darabok? A válasz igen egyszerű, de mégis sokrétű, hiszen ezen terméknek számtalan előnye van, amikre az emberek nem is gondolnának mikor vásárlására adják a fejüket. Az egyik ilyen, hogy fa társaikkal ellentétben, nem szükséges felületkezelni őket. Ezzel sokat spórolhatunk a jövendőbeli fenntartáson. Ha azt nézzük, hogy egy igazi, minőségi akár tölgyből, akár bükkből készült darab, kétszer vagy netán háromszor annyiba kerülhet, mint a műanyag, ehhez pedig még adódik anéhány évente szükséges újrafestés is, tisztán látszik mennyivel jobban járunk végül.

Elérhetőek nem annyira átlagos típusú ablakok is jelenleg a piacon, az egyik ilyen például az alumíniumból készült termék. Közintézményekben igen gyakran látni ilyen darabokat, mivel strapabíróak és tartósak, azonban ez az árukon is látszik. Lakásokban alig, vagy inkább sosem találkozunk ilyenekkel, hiszen minden előnyüket, amiből a háztartások profitálhatnak, sokkal olcsóbban elérhetjük műanyag nyílászárókkal is.

Egy kicsit az ablakok felépítéséről sem árt tudni. Két fő szerkezeti elemből tevődnek össze, az egyik a tok, amely a falnyílásba kerül, és tartó szerepet lát el, a másik a nyíló, vagy szárny, amely nevéhez hűen a mozgó, mozgatható rész. Ezt pántok rögzítik a tokhoz, ezek gondoskodnak a mozgásáról is. A nyílóba általában üveglapok kerülnek, amelyeket üvegszegőlécek tartanak a helyükön. A szerkezet minden része erős, szinte elnyűhetetlen profilokból áll össze.

A megfelelő darabok kiválasztása sosem volt egyszerű, viszont amennyiben úgy érzi, hogy eljött a változás ideje otthonában, keressen fel minket bizalommal, hiszen a piacon az egyik legjobb ár-érték arányban szolgáltatjuk a legkiválóbb nyílászárókat. Számtalan típusról kérhet tőlünk prospektust és amennyiben kérdése lenne, örömmel válaszolunk rá.

vissza