Műanyag ablak gyártás és beépítés

ablakcsere Budapest és Debrecen 30 km-es körzetében

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

A korszerű ablakcsere

2017.06.11.

A korszerű ablakcsere

Az ablakcsere általában nem hangzik kifejezetten érdekes tevékenységnek, de meglepődnénk milyen sokszínű tárgyak nyílászáróink.

Érdemes lehet kis időt szentelni rájuk, ha már évekig megvédenek bennünket és otthonunkat az időjárási viszontagságoktól, miközben biztosítják az éltető napfényt helyiségeinkben. Az emberiség történetének egy fontos darabkái, ha belegondolunk, hogy mikor a köznép számára elérhetővé vált maga az üveg, az mekkora előrelépés lehetett. Napjainkban pedig modern eszközökkel és módszerekkel felszerelve valóban mindennapi tárgyakká váltak, melyekre nem tekintünk úgy, mint modern életünk egyik meghatározó eszközére.

Régen egy ablakcsere egyszerű munka volt, már ha nem uralkodókról és a felső réteg extravagáns palotáiról beszélünk. Ha megvolt az üveglap, azt belehelyezték egy fakeretbe, később akár kiegészítették egy zárral, és kész is az ablak egy kis parasztházba. Tulajdonképpen mind a mai napig innen indulunk, viszont a költséghatékony nyílászárók kerete leggyakrabban műanyagból készül, miközben az igazi fa ára az egekbe szökött.

Az üveglapok száma is kétszeresére, esetenként háromszorosára nőtt, és a rétegek között nemesgázzal töltik ki. A szerkezet védve van az UV sugaraktól, és bennünket is óv tőlük. Emellett remekül szigetel, és még csak nem is vetemedik el, mint a rossz minőségű faőrleményből készült termékek. A beszerelést illetően sok változás nem történt: műanyag ablak csavarokkal rögzül a helyén, viszont PUR-habbal körbefújják, hogy megfelelően szigeteljen.

A műanyag ablakok, mint mindennapi védelmezőink életünknek és otthonunknak nélkülözhetetlen részei lettek. Bár eszközeink valamelyest változtak az technológiai fejlődés során, de még mindig ugyanúgy használjuk őket, építjük őket házainkba, hogy levegőt és természetes napfényt nyújtsanak, miközben nem hagynak bennünket megfagyni.

Az ablakcsere technikai részleteibe ugyan nem mentem bele e rövid írás erejéig, de remélem felkeltettem érdeklődését akár a nyílászárók, akár bármely egyéb hétköznapi tárgyunk története iránt.

vissza