Műanyag ablak gyártás és beépítés

ablakcsere Budapest és Debrecen 30 km-es körzetében

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Sokszínű műanyag ablak?

2017.05.25.

Sokszínű műanyag ablak?

Ha valaki azt hallja, műanyag ablak, egyből valami fehér keretes dolog ugrik be neki, holott nem mindegyik az. Ma már lehetőség van arra, hogy más színből is elkészítsék a műanyag részeit a nyílászárónak, vagy hogy olyan külsőt vegyen fel, mintha fából készült volna.

A legegyszerűbb legyinteni erre a felvetésre, holott végeredményben igazán szépek ezek a darabok. Amennyiben a homlokzathoz jobban illik a fából készült változat, de túl drágának találják, érdemes számba venni ezt a lehetőséget.

Ahogy az ajtókra, a műanyag ablakra is lehetőség van fóliát rakni, amely famintázatú. Ezt a külső és a belső felszínre is lehet kérni, de lehetőség van arra, hogy csak az egyik oldalt legyen ilyen. Ha csak kívülre kérik, a műanyag vázat fehér színnel készítik el. Ha mindkét oldalra, akkor a mintához legjobban illő barna színt fogják a szakemberek kiválasztani az elkészítés folyamán (arany tölgy szín és mahagóni), így a nyílászáró kinyitásakor nem fog „világítani” a fehér szín. Persze ha valaki fix változatot szeretne beépíteni, elegendő lehet, hogy csak kívülre kér fóliát, mivel nem fog sor kerülni nyitásra.

A méretre szabás és a kialakítás ugyanúgy történik, mint a fehér társaiknál. A falnyílást lemérik, majd ehhez a mérethez alakítják ki megfelelően a tokot és a nyílászárót. Mivel a külső falnyílások sokkal változatosabbak, mint a beltériké, így itt minden egyes darab egyedi méretű lesz. Ez nem tartalmaz felárat.

Azonban nem csak a különböző árnyalatok tehetik színessé a műanyag ablakot, hanem az üvegek mintázata is. Általában ezt beltéri ajtókra szokták kérni, de egy utcafronti ablakot is érdemes lehet ezzel díszíteni, így nem csak szép lesz, hanem a kíváncsiskodóknak sem enged lehetőséget a bepillantásra.

A legelterjedtebb ebben az esetben a savmart üveg használata, amely teljesen sík és így könnyű tisztítani. Ami pedig az átlátszóságot illeti: fél méteres távolságból már lehetetlen megállapítani, hogy valaki mennyit mutat a kezén. Önmagában az is kihívás, hogy teljes bizonyossággal megmondjuk, áll-e mögötte valaki normál fényviszonyok között ugyanekkora távolságban.

Érdemes tehát elgondolkodni ezen a lehetőségen és tanácsot kérni tőlünk telefonon vagy személyesen. Ne feledje: egy kérdés feltétele nem egyenlő a szerződéskötéssel, merjen bátran kérdezni tőlünk! Később úgyis olyan döntést hoz, amely a legmegfelelőbb az ön számára.

vissza