Műanyag ablak gyártás és beépítés

ablakcsere Budapest és Debrecen 30 km-es körzetében

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Műanyag nyílászárók, ha biztosra akar menni!

2017.06.18.

Műanyag nyílászárók, ha biztosra akar menni!

Ha ablakról beszélünk, nagyanyáink idején még csak a fa kerülhetett szóba. Mind a mai napig sokan vélik úgy, hogy ez mindenképp jobb minőséget jelent, és ezért ragaszkodnak hozzá.

Pár éve az én szüleim is hasonlóan gondolkodtak, és már évek óta nem tudják becsukni azt a fránya ablakot a hálószobában, aminek hála a téli fűtésszámlát sem várják épp tűkön ülve. A modern műanyag nyílászárók manapság egyszerűbb, tartósabb és jóval olcsóbb megoldásnak számítanak az ablakok között, de a bejárati ajtóknál is egyre többször találkozunk velük.

Erre könnyen találunk magyarázatot: a fa egy kényes jószág. Nem szereti a nagy hőmérsékletkülönbséget, a vizet, a párát, és igen könnyen elvetemedik, ha nem vigyázunk. Szép lassan deformálódik, melynek eredményeképp azon kapjuk magunkat, hogy egyre rosszabban szigetel és nehezebben csukható.

A műanyag nyílászárók esetén ez nem jelent problémát. Sok idő elteltével is megtartják a formályukat, és szinte hermetikusan zárnak. Ezek után persze jobban oda kell figyelnünk a szellőztetésre, de azt hiszem ez legtöbbünknek a legkisebb gond.

Amennyiben megjelenésükkel nem lennénk megelégedve, természetesen faerezetet hatását is kölcsönözhetjük nekik. Ne felejtsük el azt sem, hogy ezen termékek esetén végeláthatatlan a variációk tárháza. Méreteit és nyithatóságát könnyen testreszabhatjuk, vagy alakos formátumokban is kérhetjük, ha köralakban vagy vágottan képzeljük el, és ezzel díszítenénk házunk falát.

Ezen darabok egy igen fontos képessége a szigetelés. Ha ez a legfontosabb szempont a választáskor, a műanyag ablaknál keresve sem találhatnánk jobbat. Az ablakok és ajtók mind tömítésekkel vannak ellátva, és ahogy korábban említésre került: nem veszítenek formájukból, valamint köztudottan igen rossz hővezetők.

A műanyag nyílászárók az áruk és a kezelhetőségük miatt sokkal gazdaságosabbak, és legalább annyira tartósak, mint a más anyagokból készült darabok. Szigetelőképességük a legjobb, különösen, ha hajlandóak vagyunk kicsit mélyebbre nyúlni a pénztárcánkba.

A mai modern típusok nagyon strapabíró kialakítással készülnek. Sokféleképpen variálhatók, így bármilyen igényt ki tudnak elégíteni. Tulajdonképpen szinte semmilyen hátrányuk nincs, ezért mindenképpen remek választásnak számítanak.

vissza