Műanyag ablak gyártás és beépítés

ablakcsere Budapest és Debrecen 30 km-es körzetében

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Ablakcsere - hogyan válik házunk részévé a műanyag ablak?

2017.03.19.

Ablakcsere - hogyan válik házunk részévé a műanyag ablak?

Döntésünk már megszületett, talán már a terméket is kiválasztottuk, sőt, talán már ott pihen a műanyag nyílászárónk a falnak támasztva, fóliaburkolat alatt várva, hogy házunk részéve válhasson. De vajon mivel jár az ablakcsere?

Sokak számára talán meglepő lehet, de amennyi előnnyel jár régi nyílászárónk lecserélése, olyannyira egyszerű maga a behelyezése. A legtöbb ember azért ódzkodik a váltástól, mert tart attól, mekkora és milyen komolyságú építéstechnikai folyamat lehet ez. Hadd oszlassuk el ezeket a félelmeket!

Az ablakcsere mindig szakember feladata, aki érti a dolgát, így nincs esély hibákra. A munka kezdő lépése minden esetben a falnyílás szabaddá tétele, vagyis a régi szerkezet teljes eltávolítása. Ez tekinthető a munka oroszlánrészének, pedig ez is egy egyszerű folyamat: a nyílókat leakasztják, a tokot pedig a szükséges helyeken elfűrészelik, majd kifeszítik a helyéről.  Ezután már csak a takarítás van, mielőtt színpadra lépne a valódi főszereplő.

Az új nyílászáró hamarosan bekerül a falnyílásba, ahová természetesen jól beillik majd - ezt biztosítja az előzetes felmérés, ami alapján a termék legyártásra kerül. A szerkezetet beékelik, majd a tokot több helyen is átfúrják - persze csak azután, hogy meggyőződtek róla, a síkok jól állnak, ugyanis ha nem tökéletesen függőleges a beállítás, nem fog megfelelően működni. Szerencsére ez egyszerűen korrigálható az ékek mozgatásával, és ellenőrizhető egy vízmérték segítségével.

Ha a szerkezet egyenesen áll, a falhoz csavarozzák a tokot az átfúrt pontoknál. Ez már magában elég tartást ad ahhoz, hogy stabil legyen, de az utolsó lépés mégsem ez. Nyílászárónk már a helyén van, de a "szél még átfúj a lyukakon", így a szigetelés, és a végső fixálás miatt szükség van arra, hogy egy purhabréteg kerüljön a falnyílás és a tok közé. Mivel ez az anyag hatalmasra terül szét megszilárdulás közben, a többletet kézileg kell eltávolítani a munka végeztével.

Ezután, már csak apró simítások következnek: esetleges takarólemez behelyezése, ha el akarjuk rejteni a purhabot, vagy a fal széleinek javítása, ha esetleg kár esett bennük - bár ez nem túl gyakori, az élek megőrzéséről fém elvédő lemezek gondoskodnak. Az ablakcsere végeztével a vevőnek annyi dolga van, hogy: az új ablaka felé forduljon, és élvezze a kilátást.

vissza