Műanyag ablak gyártás és beépítés

ablakcsere Budapest és Debrecen 30 km-es körzetében

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Ablakcsere Budapesten és Debrecenben

Az ablakcsere folyamata


Az új műanyag ablak beépítésének módja több tényezőtől függ.

Először is, hogy régi ablakok cseréjéről van szó vagy pedig új nyílásba építünk be.

Nézzük szépen sorjában:

Az első és egyben legegyszerűbb mód amikor az újonnan kialakított falnyílásba kell beépíteni a nyílászárókat.
Ebben az esetben az előzőleg megfelelően felmért és legyártott műanyag nyílászárók tokját kollégáink az új falnyílásba helyezik, ékeléssel beállítják a vízszintes és függőleges pozíciót, majd tokon keresztül tokrögzítő csavarokkal vagy beépítő karmokkal rögzítik.

 

ablakcsere rögzítés


A megfelelő rögzítés után az ablakszárnyak a helyükre kerülnek, a beépítési hézagot /mely általában 1cm oldalanként/ poliuretán habbal töltik ki. Fontos, hogy ezek után 24 órán keresztül ne használja az új ablakot, hanem tartsa zárt állapotban. A hab takarását általában vakolással oldják meg a belső oldalon, a külsőre pedig a homlokzati szigeteléssel takarnak rá.

RAL beépítés esetén a tok behelyezése előtt a tokot párazáró és páraáteresztő szalaggal látják el.

A következő lehetőség az ablakcsere.

Ebben az esetben fontos különbség van a panel és a tégla épületek között.

A panel épületeknél viszonylag egyszerű és tiszta a dolog. Itt kollégáink a régi szárnyak leszedése után egy speciális orrfűrész segítségével átvágják a régi tokot és egy pajszerrel kifeszítik a helyéről. Így már szabaddá is válik a beton falnyílás. Ebben az esetben a további lépések megegyeznek az új beépítéssel, de a szerelési hézagokat általában UV-álló sík PVC takaróprofilokkal takarjuk el, majd felhelyezzük az új párkányt és könyöklőt.

Ha tégla az épület két lehetőség közül választhatunk.

Megtarthatjuk a régi tokot, azonban ez inkább egy szükségmegoldás, mint professzionális munka. Azonban teljesen érthető lehet a régi belvárosi házaknál, ahol nagyon széles, padlószintig érő tok van és szeretnénk elkerülni a „rombolást”. Mert bizony a tégla ablakcsere során előfordul némi „rombolás”.

Tehát, ha a régi tok megtartása mellett dönt, akkor kollégáink a szárnyak leakasztásával kezdik, majd levágják a régi pántokat. A régi tokba bekerül az új tok -tehát két tokunk lesz, ezáltal csökken az elérhető maximális üvegfelület mérete- , a megfelelő pozicionálás után rögzítésre kerül, majd habbal lesz kitöltve. Itt is hagyunk némi hézagot, bár itt kevesebbet (kb. 5mm). Ezeket el lehet fedni 20mm-es sík PVC takaróprofillal, de lehetőség van a régi tok belső felületének gipszkarton borítására is, így a gipszkarton megfelelő festése után meg sem lehet belülről mondani, hogy a régi ablaktok is ott van.

Ha a bontás mellett dönt, fel kell készülni rá, hogy némi kellemetlenséggel fog járni különösen a régi kapcsolt gerébtokos és pallótokos ablakok cseréjekor.
A régi szerkezet bontása során a falfelület sérül. Ha vastag tokja volt a régi nyílászárónak, akkor vakolatlan téglák fognak a szép új ablakok mellett éktelenkedni, melyet vakolással vagy gipszkartonozással el kell tüntetni ahhoz, hogy otthona újra élhető legyen. Mindazonáltal ez a tökéletes megoldás a tégla ablakcsere esetében, mert hő- és hangszigetelési paraméterekben így tudjuk elérni az optimális eredményt.

Önnél is esedékes az ablakcsere/ablak beépítés?

Kérjen ajánlatot tőlünk.

 

Árajánlatot kérek

Név *:
Település, kerület *:
Telefonszám *:
E-mail *:
Hány darab termékre van szüksége? *:
Mi iránt érdeklődik? *:Üvegezés? *:

Az ablak színe? *:


Kéri-e a beépítését? *:


Az épület jellege:


Tégla épület esetén kéri-e a falkáva helyreállítását?:

Milyen kiegészítőket szeretne az ablakjaihoz?:Méretek és egyéb információk *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!