Műanyag ablak gyártás és beépítés

ablakcsere Budapest és Debrecen 30 km-es körzetében

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Panel ablakcsere a lakásában

2017.04.23.

Panel ablakcsere a lakásában

Ha az ember panelházban él, két módon találkozhat az ablakcsere kérdésével: a ház lakóközössége megszavazza a ház korszerűsítését, amelybe a ház hőszigetelésén és fűtéskorszerűsítésén kívül a nyílászárók cseréje is beletartozik, vagy ennek a megegyezésnek a hiányában, önként vállalkozik erre a feladatra.

Vannak esetek, amikor érdemes megvárni, hogy a lakóközösség belemenjen ebbe, bár van, hogy a megegyezés lehetetlen, a hideg viszont a régi nyílászárók mellett kellemetlenül süvít be télen. Ilyenkor lehetőség van a rossz szigetelés javítására, de ezek csak köztes megoldások lesznek. Ennél sokkal jobb, ha a panel ablakcsere mellett döntünk.

A fából készült nyílászárók esetében sokszor használtak szigetelésre öntapadó szivacsszalagot, amely azonban az idő múlásával összeesik, és nem tudja ellátni a funkcióit. Ilyenkor ezeket le lehet cserélni, de sok kosszal jár, és hosszú távon újra elő fog jönni ez a probléma. Egy új műanyag ablak esetében már más módon van megoldva a rések közti szigetelés, amely sokkal időt állóbb lesz, mintha ablakszigetelő szivacsot alkalmaznánk.

Ha az árakat összehasonlítjuk, a szivacs olcsóbb lesz, de a szigetelési értéke neki és a fa nyílászárónak sokkal rosszabb lesz, mint műanyag társainak. Egyszer kell belevágni a panel ablakcsere folyamatába, és utána el is felejthetjük, hogy valaha ilyen problémánk volt. Sokkal jobban fog szigetelni, nem csak hő, de hang tekintetében is.

A beszerelésre a megrendelést követően egy ideig várni kell, mivel a termékeket pontosan a falnyílás méretére igazítva készítik el. Ehhez azonban idő kell, azonban a végeredmény tökéletesen illeszkedni fog a helyére. A panel ablakcsere folyamata pedig pár napon belül kész lesz, attól függően, hány helyen kell az új termékeket beszerelni. Nem kell azon gondolkodnia, hogy a fa- és üvegtörmelékkel mit tud kezdeni, ami a beszerelés után visszamarad: a szakemberek gondoskodnak róla, hogy a sitt megfelelő módon legyen elszállítva. Amennyiben nem szeretne élni ezzel a lehetőség, természetesen arra is van mód.

Ne féljen a saját kezébe venni lakásának a sorsát, vágjon bele nyugodtan!

vissza