Műanyag ablak gyártás és beépítés

ablakcsere Budapest és Debrecen 30 km-es körzetében

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Nem is olyan nehéz dolog az az ablakcsere

2017.08.20.

Nem is olyan nehéz dolog az az ablakcsere

Helységeinket nappal bevilágító ablakaink kicserélése általában nem tűnik egyszerű, vagy olcsó folyamatnak. Kevesen tesszük meg önszántunkból, ha nincs semmi gond a jelenlegiekkel, de érdemes megfontolni, különösen, ha otthonunk régimódi nyílászárókkal rendelkezik.

A régi, fából készült típusok gyakran nem működnek úgy, mint újkorukban. Elvetemednek, kiengedik a meleget vagy nyáron épp emiatt nem élvezhetjük annyira hajlékunk hűs levegőjét. Még a modern, műanyag ablakok is folyamatosan fejlődnek, és megjelennek még hatékonyabb változataik, melyek komolyabb szigetelésre képesek, ha épp arra van szükségünk.

Ha úgy érezzük, eljött az ideje a cserének, akkor először az értékesítési pontokon kell érdeklődnünk a lehetőségekről, majd könnyedén és szinte korlátlanul megtervezhetjük álmaink nyílászáróját. Formák terén gyakorlatilag bármi megoldható, ha műanyagban gondolkodunk.

Feloszthatjuk a szárnyakat vagy akár az egész tokot, akár faerezetet utánzó, színes fóliával is elláthatjuk, hogy tradicionálisabb kinézetet adjunk neki.  Alapvetően UV-stabilak a szerkezetek, hogy a későbbiekben ne színeződjenek el. Választhatunk különféle kiegészítők közül is, mint például redőny vagy szúnyogháló.

Az ablakcsere manapság nem kerül sok időbe. Ha kész a terv, kapunk egy árajánlatot, ha ezt elfogadjuk a kivitelezők elmennek felmérni a nyílásokat. Egy előre megbeszélt időpontban ezután a szakemberek gyorsan ki tudják bontani a régi szerkezeteket, szükség esetén bővítik a falnyílást, és behelyezik a testreszabott, új terméket, majd körbefújják PUR habbal a hőszigetelés biztosítása miatt. Az ablakcsere néhány órát vesz igénybe, és utána egy új, tartós, korszerű darabbal gazdagodunk.

Hasonlóan járhatunk el terasz illetve erkélyajtók esetében. Akár az egész falat átalakíthatjuk, hogy fénnyel töltse be a helységet. Ilyen helyzetben az egészet egy elemből is meg lehet csinálni úgy, hogy felosztjuk több részre, melyből az egyik ajtó-méretű és nyitható, míg a többi kisebb nyíló vagy bukó szerkezetként funkcionál.

Az ablakcsere ára természetesen változik típustól, kiegészítőktől és különböző formáktól függően. Ezzel kapcsolatos bővebb információkért az értékesítőkhöz érdemes fordulni, ha legközelebb problémája akad nyílászáróival, vagy fejleszteni szeretné otthonát. Mint ön is látja: az egész folyamat könnyedén, szakemberek segítségével történik. Persze mindig érdemes előre tájékozódni a lehetőségekről, nehogy rosszul járjunk kevésbé jó minőségű terméket kapjunk, mint várnánk.

vissza