Amit a műanyag ablakról tudni érdemes

2017.03.26.

Amit a műanyag ablakról tudni érdemes

Ha szétnézünk a piacon, egyre gyakrabban kerül látóterünkbe a műanyag ablak, hiszen minőségileg tökéletesen megállják a helyüket és az ár-érték arányuk mindenki számára igen kedvező. Manapság igen sok fajtájuk ismert már, különböző tulajdonságaik vannak és állandó fejlődés alatt állnak.

Napjainkban a leginkább elterjedtek az öt-, hat- és nyolckamrás nyílászárók. A köztudatban inkább az öt- és a hatkamrás verziók a legismertebbek. De vajon mit tudhat az a nyolc kamra? Annyival jobb lenne a társainál? Vajon ruházzak be rá? Megéri nekem? Sok tévhit kering ezzel kapcsolatban, azonban annyi biztos, hogy a nagyobb anyagszélesség több kamrát eredményez a jobb merevítés érdekében. A szigetelésbeli különbség közel sem akkora, mint azt sokak hiszik. Egy hatkamrás termék tökéletesen elég lehet otthonába, aki viszont szinte tökéletes hőszigetelést szeretne, választhatja a nyolckamrás kivitelt. Mi passzív házak kialakításánál ajánljuk.

Cégünk termékei közé tartozik az öt, hat kamrás és a passzívház műanyag ablak. Típustól függően találkozhatunk két és három üveglappal is a nyílászárókban, melyeknek szintén a hőszigetelésben van szerepe. Hatalmas előnye a termékeknek, hogy vízállóak és remekül tartják a hőt, ez nem kis részben köszönhető az üveglapok között található nemesgáznak, amely sokkal jobb szigetelést nyújt, mint a levegő, ami a régi házak "szigetelt" nyílászáróiban volt.

Passzív ház, de mi is az? Talán meglepően hathat, de sok műanyag nyílászáró a környezet védelmét is szolgálja. Ez mégis hogy lehetséges? Ennek a kérdésnek a megválaszolásához beszélnünk kell arról, hogy mit is nevezünk úgy: passzívház. Ezek a lakások nevüket annak köszönhetik, hogy kialakításuk elsődleges célja a minél kevesebb energia fogyasztása, valamint az, hogy a megfelelő hőmérséklet kialakításához elég legyen az ember és egyéb tárgyak hője. Ennek a feltételnek a teljesüléséhez szükséges egy passzívházablak minősítésű nyílászáró, amely képes elérni a szükséges hőszigetelési követelményt.

Ha megszületett a döntés a cégünk és a vásárlás mellett, kérjük, keressen fel minket bizalommal és rendelje meg nyílászáróját. Szezontól függően, akár két héten belül is beépítésre kerülhet otthonába az új műanyag ablak.

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablakok felára?

Jó hírünk van. A felár 0, azaz nulla forint.Minden egyes műanyag nyílászárónk egyedi rendelés alapján készül és a szabványtól -már ha van ilyen Magyarországon- eltérő méretú nyílászárók gyártásakor sem számítunk fel semmilyen felárat. 

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak

Mennyit kell várnom rá, hogy elkészüljön az ablakom?

Általánosságban elmondható, hogy az új ablakok a konkrét megrendeléstől számítva 4-5 hét alatt készülnek el. Ez elsőre soknak tűnnek, de biztos lehet abban, hogy a nyílászárók az Ön egyedi igényei alapján kerülnek legyártásra. 

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot. 

Mit jelent az ablakoknál a hibásműködtetés gátló?

A hibásműködtetés gátló megakadályozza, hogy az ablakot nyitott állapotban átváltsuk nyílóból bukó állásba vagy fordítva, ezzel meg tudjuk előzni azt, hogy az ablak "kiakadjon".