A korszerű ablakcsere

2017.06.11.

A korszerű ablakcsere

Az ablakcsere általában nem hangzik kifejezetten érdekes tevékenységnek, de meglepődnénk milyen sokszínű tárgyak nyílászáróink.

Érdemes lehet kis időt szentelni rájuk, ha már évekig megvédenek bennünket és otthonunkat az időjárási viszontagságoktól, miközben biztosítják az éltető napfényt helyiségeinkben. Az emberiség történetének egy fontos darabkái, ha belegondolunk, hogy mikor a köznép számára elérhetővé vált maga az üveg, az mekkora előrelépés lehetett. Napjainkban pedig modern eszközökkel és módszerekkel felszerelve valóban mindennapi tárgyakká váltak, melyekre nem tekintünk úgy, mint modern életünk egyik meghatározó eszközére.

Régen egy ablakcsere egyszerű munka volt, már ha nem uralkodókról és a felső réteg extravagáns palotáiról beszélünk. Ha megvolt az üveglap, azt belehelyezték egy fakeretbe, később akár kiegészítették egy zárral, és kész is az ablak egy kis parasztházba. Tulajdonképpen mind a mai napig innen indulunk, viszont a költséghatékony nyílászárók kerete leggyakrabban műanyagból készül, miközben az igazi fa ára az egekbe szökött.

Az üveglapok száma is kétszeresére, esetenként háromszorosára nőtt, és a rétegek között nemesgázzal töltik ki. A szerkezet védve van az UV sugaraktól, és bennünket is óv tőlük. Emellett remekül szigetel, és még csak nem is vetemedik el, mint a rossz minőségű faőrleményből készült termékek. A beszerelést illetően sok változás nem történt: műanyag ablak csavarokkal rögzül a helyén, viszont PUR-habbal körbefújják, hogy megfelelően szigeteljen.

A műanyag ablakok, mint mindennapi védelmezőink életünknek és otthonunknak nélkülözhetetlen részei lettek. Bár eszközeink valamelyest változtak az technológiai fejlődés során, de még mindig ugyanúgy használjuk őket, építjük őket házainkba, hogy levegőt és természetes napfényt nyújtsanak, miközben nem hagynak bennünket megfagyni.

Az ablakcsere technikai részleteibe ugyan nem mentem bele e rövid írás erejéig, de remélem felkeltettem érdeklődését akár a nyílászárók, akár bármely egyéb hétköznapi tárgyunk története iránt.

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak

A műanyag nyílászárók mindig fehérek?

Ugyan... Ez egy régi rossz berögződés, hogy azt gondoljuk, hogy ha műanyag egy ablak, az már csak fehér lehet.A modern technikának köszönhetően lehetőség van például a fára megszólalásig hasonlító fóliázással ellátni az ablak profilját, így olyan, mintha fából lenne az ablak, de nem kell lemondania a műanyag nyílászárók egyetlen előnyéről sem.Sőt, elkészíthetőek külső oldali alumínium borítással is. Ebben az esetben a szívárvány bármelyik színében pompázhat az új ablak. 

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot. 

Mennyit kell várnom rá, hogy elkészüljön az ablakom?

Általánosságban elmondható, hogy az új ablakok a konkrét megrendeléstől számítva 4-5 hét alatt készülnek el. Ez elsőre soknak tűnnek, de biztos lehet abban, hogy a nyílászárók az Ön egyedi igényei alapján kerülnek legyártásra. 

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.