Műanyag ablak gyártás és beépítés

ablakcsere Budapest és Debrecen 30 km-es körzetében

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Mikor javallott egy műanyag ablak beszerelése?

2017.08.06.

Mikor javallott egy műanyag ablak beszerelése?

A műanyag ablak beszerelése manapság igen gyakori. A legtöbb új építésű ház falán ilyet találunk, de igen gyakori panelekben és régi kertes házak oldalán is. Ennek sokféle oka van. Lássuk miért olyan praktikus, és mikor lehet érdemes egyáltalán cseréhez folyamodni?

A régiek sok-sok évig szolgálnak hűségesen, gyakran hibamentesen is. Ezek azonban korántsem felelnek meg annyira a mai követelményeknek, mint gondolnánk. Legnagyobb hátrányuk a gyenge hőmegtartó képességük. Régen nem volt meg a technológia, amivel igazán hatékonyan tudnák betömni az előforduló hézagokat, illetve elkerülni a faanyag degradálódását, vetemedését.

Ez utóbbi igen gyakori és könnyen észrevehető problémaforrás, hisz nehezen és tökéletlenül záródik, aminek hála azt vesszük észre, hogy a függöny éjjel-nappal mozog a beáramló levegőtől. Télen ez még hangsúlyosabban megmutatkozik, amikor a nyílászáró előtt tartózkodunk és érezzük a hideg szellőt. A kényelmet figyelembe véve is találunk gondot, hisz ezek általában csak a teljes szárny befelé nyitásával működnek, igen nagy helyet foglalva így el a szobából.

Egy műanyag ablak beszerelése a legjobb megoldás az előbbi problémák elkerülésére. Ez a korszerű termék rendkívül jól szigetel. Olyannyira jól, hogy nem szabad elfelejtenünk mellette szellőztetni, nehogy bepenészedjen a lakás. Ez az apró hátrány azonban nem nagy ár a rengeteg előnyét figyelembe véve.

A fűtés díja jelentős mértékben csökken, ha minden darabot ilyenre cserélünk. Az ablakcsere ugyan nem elhanyagolható kiadás egyszerre, de pár éven belül mindenképp megtérül. Környezetvédelem szempontjából is sokkal előnyösebb, főleg, ha gázt használunk a helyiségek melegen tartására. Nagyon előnyös tulajdonsága még, hogy nyáron is megtartja a szoba alacsonyabb hőmérsékletét a tikkasztó melegben.

Mint látható, a műanyag ablak beszerelése rendkívül előnyös lehet, mert gazdaságos és praktikus. Megéri beruházni rá bármikor, különösen, ha a régi már nem működik. Sok megoldás létezik különféle problémákra, különböző nyithatóság, illetve méret és forma is változtatható szükség szerint.

vissza