Hogyan néz ki egy színes műanyag ablak?

2017.08.27.

Hogyan néz ki egy színes műanyag ablak?

Előfordul, hogy akár a külső, akár a belső falfelülethez nem passzol a fehér szín. Sokan egyszerűen unalmasnak találják, vagy csak szeretnék, ha otthonuknak különlegesebb, vagy hagyományosabb külsőt kölcsönözhetnének. Miattuk jött létre a színes műanyag ablak. Lássuk, hogy mitől lesz ez különleges!

Napjainkban szinte minden modern ház oldalán találunk fehér keretű, ugyanúgy kinéző nyílászárókat. Nem hiába ilyen népszerűek ezek, hisz rengeteget lehet spórolni velük a fűtésszámlán hála különlegesen jó szigetelési képességeiknek. Szinte bármilyen színvilág mellett jól néznek ki, ezért sokaknak tökéletesen megfelelőek a hétköznapiak.

A színes műanyag ablak pontosan ugyanolyan tulajdonságokkal bír: 3-8 légkamrát, kettő vagy három réteg üveget és fém merevítőket tartalmaz, és többféleképpen nyitható. Még amerikai toló szerkezettel is elérhető. Méret tekintetében szinte korlátlanok, még terasz vagy erkélyajtóként is gyakran funkcionálnak. Különösen az utóbbi esetben előfordulhat, hogy egy nagyméretű, tokosztott darabra van szükségünk, mely igen sok helyet elfoglal, ezért szembetűnő lehet a színe. Néha már-már korszerűtlennek tűnik, ha egy régies, gyönyörűen megmunkált fabútorokkal teli nappalit fehér műanyag választ el a terasztól.

A színes műanyag ablak nem egyszerűen festékkel van lefújva. A színét és mintázatát egy fólia adja, ami akár az egész felületét, mindkét oldalon lefedi. Rengeteg különféle faerezetet minta között válogathatunk, ha színesíteni akarunk. Megtalálható ezek között szinte bármilyen fa, amit ismerünk, de még olyan is, amit nem. Mindegyik jó minőségű, és nagy körültekintéssel tervezett, így biztosan remekül fog ki fogja szolgálni használóját. Ára a választott mintától és a termék méretétől függ.

Vihet színt ön is otthonába ezen új, szép és tartós megoldás által! A díszfólia évek múlva is tökéletesen illeszkedik akármilyen darabhoz, és nem is lehet könnyen felsérteni. Ha egyéb információkra, vagy akár a beszerelés részleteire kíváncsi, további cikkeink segítségére lehetnek, vagy keressen minket bátran elérhetőségeinken!

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Mennyit kell várnom rá, hogy elkészüljön az ablakom?

Általánosságban elmondható, hogy az új ablakok a konkrét megrendeléstől számítva 4-5 hét alatt készülnek el. Ez elsőre soknak tűnnek, de biztos lehet abban, hogy a nyílászárók az Ön egyedi igényei alapján kerülnek legyártásra. 

A műanyag nyílászárók mindig fehérek?

Ugyan... Ez egy régi rossz berögződés, hogy azt gondoljuk, hogy ha műanyag egy ablak, az már csak fehér lehet.A modern technikának köszönhetően lehetőség van például a fára megszólalásig hasonlító fóliázással ellátni az ablak profilját, így olyan, mintha fából lenne az ablak, de nem kell lemondania a műanyag nyílászárók egyetlen előnyéről sem.Sőt, elkészíthetőek külső oldali alumínium borítással is. Ebben az esetben a szívárvány bármelyik színében pompázhat az új ablak. 

Mit jelent az ablakoknál a hibásműködtetés gátló?

A hibásműködtetés gátló megakadályozza, hogy az ablakot nyitott állapotban átváltsuk nyílóból bukó állásba vagy fordítva, ezzel meg tudjuk előzni azt, hogy az ablak "kiakadjon".

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablakok felára?

Jó hírünk van. A felár 0, azaz nulla forint.Minden egyes műanyag nyílászárónk egyedi rendelés alapján készül és a szabványtól -már ha van ilyen Magyarországon- eltérő méretú nyílászárók gyártásakor sem számítunk fel semmilyen felárat. 

Igényelnek a műanyag ablakok valamiféle karbantartást?

Maga a műanyag profil semmiféle karbantartást nem igényel, azonban fontos, hogy a vasalatot /zár szerkezeteket/ megfelelő időközönként olajozzuk be és végeztessük el a finombeállítást szükség esetén. Ezen kívül a gumitömítések szilikonos vagy glicerines ápolása lehet még fontos.