Passzív ház, a jövő lakása

2017.10.08.

Passzív ház, a jövő lakása

Állandó jelleggel merül fel minden emberben a kérdés, hogy mégis hogyan tudna a jelenlegi helyzeténél is jobban, több pénzt megspórolni. Vonja meg az ételt, ne vegyen ruhát vagy éppen ne tankoljon? Azonban ha egy kicsit előre gondolkodunk, lehetőségünk nyílik arra, hogy nyílászáróinkkal pénzt tudjunk megtakarítani. Ennek alapja pedig nem más, mint a passzív ház.

Mi is jelent ez pontosan? Röviden és egyszerűen megfogalmazva, egy energiatakarékos épület, ahol azt akarjuk elérni, minél kevesebb legyen a fűtés és ezáltal a leendő gázszámlánk. A fő cél az, hogy egy olyan otthon jöjjön létre, ahol az egy négyzetméterre eső fűtési energia nem több, mint 15W/h.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon ha szeretnénk kialakítani egy ilyen lakást, vajon anyagilag nem fog-e többe kerülni, mint egy "A" kategóriás otthon kiépítése. Azonban ez nem így van. Ahhoz, hogy ilyen lakásban éljünk, nem elég megépíttetni, szükségeltetik hozzá a környezettudatos életszemlélet is.

Cégünk az elmúlt évek során folyamatosan fejlődött és fog is a továbbiakban, és próbáljuk a piac, de leginkább az önök igényeit a lehető legjobban kielégíteni. Éppen ezért, amennyiben felkeltette már korábban a figyelmét a passzív ház gondolata, lehetősége van nálunk az ehhez szükséges nyílászárók beszerzésére.

Van azonban néhány gondolat, amit érdemes tudni ezen nyílászárókról. Cégünk az elmúlt években letette voksát ezen magas minőségű termékek mellett. Ezen passzívház nyílászárókra jellemző, hogy mindegyikben három üveglap található, melyek között argon vagy kripton gáz kapott helyet. A passzív ház ablakai csakis kizárólag hat kamrásak.

Mindezekből adódóan, amennyiben elhatározásra jutott, hogy spórolni fog a gázszámlájával a jövőben, keressen fel minket bizalommal. Cégünk ingyenesen vállalja a felmérést, a szaktanácsadást és az árajánlat készítést is. Természetesen, az elkészített termékeket kiszállítjuk, nem csak műanyag ablak, de ajtók esetében is. Továbbá a megrendelt nyílászátók beépítését, a törmelékek elszállítását is kedevző áron vállaljuk.

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot. 

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.

Mennyit kell várnom rá, hogy elkészüljön az ablakom?

Általánosságban elmondható, hogy az új ablakok a konkrét megrendeléstől számítva 4-5 hét alatt készülnek el. Ez elsőre soknak tűnnek, de biztos lehet abban, hogy a nyílászárók az Ön egyedi igényei alapján kerülnek legyártásra. 

A műanyag nyílászárók mindig fehérek?

Ugyan... Ez egy régi rossz berögződés, hogy azt gondoljuk, hogy ha műanyag egy ablak, az már csak fehér lehet.A modern technikának köszönhetően lehetőség van például a fára megszólalásig hasonlító fóliázással ellátni az ablak profilját, így olyan, mintha fából lenne az ablak, de nem kell lemondania a műanyag nyílászárók egyetlen előnyéről sem.Sőt, elkészíthetőek külső oldali alumínium borítással is. Ebben az esetben a szívárvány bármelyik színében pompázhat az új ablak.