Műanyag ablak beépítés menete

A műanyag ablakok beépítésének folyamata új épület esetében:

Az első és talán a legfontosabb művelet a méretek pontos levétele.
Soha nem dolgozunk alaprajz alapján, mivel a kivitelezéskor előfordulhat némi eltérés a tervben szereplő ablaknyílás és a valódi ablaknyílás mérete között.
Felmérő kollégánk a legnagyobb pontossággal és alapossággal veszi le a leendő ablakok méretét.
Csak ezután adjuk legyártásra a nyílászárókat, melyeket elkészülés után a helyszínre szállíunk.
A helyszínen előkészítjük a falnyílást, portalanítjuk, ezután az nyílászárók szárnyait levesszük illetve a fix szerkezeteket kiüvegezzük
Amennyiben az ügyfél RAL beépítést kért, felhelyezzük az ablaktokra a párazáró és a páraáteresztő szalagokat.
Hagyományos beépítés esetén ez a lépés kimarad.

A nyílászáró tokokat a falnyílásba helyezzük, melyeket ékekkel stabilizálunk figyelve a pontos viszintes és függőleges elhelyezkedésre.
Miután tökéletesen beállítottuk az ablaktok pozícióját a tokon keresztül tokrögzítő csavarokkal vagy beépítő karmokkal rögzítjük a nyílászáró tokját.
 
Ezt követően a beépítési hézagot poliuretán habbal töltjük ki, mely biztosítja a megfelelő szigetelést a beépítési hézagnál. (oldalanként 1 cm)
Nagyon fontos hogy a poliuretán habot megfelelő mennyiségben helyezzék a szerelők a beépítési hézagba, mert ennek a vágásra nem ajánlott.
RAL beépítés esetén a párazáró és páraáteresztő szalagot a megfelelő ragasztó segítségével a helyére igazítjuk.
Miután a habozás megtörtént a helyére tesszük az ablakok szárnyát illetve a fix szerkezeteknél az üveget.
Fontos, hogy figyelnünk kell az üvegezőékek megfelelő elhelyezésére a fix a nyílászáróknál.

Ezek után szereljük fel az ablakkilincseket.
Ha a poliuretán hab megszilárdult, elvégezzük az ablakok finombeállítását, melyre azért van szükség mert a gyártási körülmények között ezt nem lehet ellenőrizni, mivel a végleges pozícióban lehetséges ennek a beállítása.

Ezt követően igény esetén elvégezzük a beépítési hézag takarását sík PVC takaró profillal vagy vakolással avagy gipszkartonozásra
Végezetül a helyükre kerülnek a megfelelő vasalatok takaróelemek és a beépítés végére értünk.

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Igényelnek a műanyag ablakok valamiféle karbantartást?

Maga a műanyag profil semmiféle karbantartást nem igényel, azonban fontos, hogy a vasalatot /zár szerkezeteket/ megfelelő időközönként olajozzuk be és végeztessük el a finombeállítást szükség esetén. Ezen kívül a gumitömítések szilikonos vagy glicerines ápolása lehet még fontos.

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.

Mennyit kell várnom rá, hogy elkészüljön az ablakom?

Általánosságban elmondható, hogy az új ablakok a konkrét megrendeléstől számítva 4-5 hét alatt készülnek el. Ez elsőre soknak tűnnek, de biztos lehet abban, hogy a nyílászárók az Ön egyedi igényei alapján kerülnek legyártásra. 

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot.