Műanyag ablak gyártás és beépítés

ablakcsere Budapest és Debrecen 30 km-es körzetében

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Pára az üvegen, vizesedő lakás? Ideje váltani!

2017.11.26.

Pára az üvegen, vizesedő lakás? Ideje váltani!

A hőingadozás és a pára mindig nagy problémát okozott a lakásokban. A nagy nedvességtartalom segíti a baktériumok szaporodását, valamint kiváló feltételeket biztosít a gombák számára is - mind találkoztunk már penésszel, és talán mind vívtuk már a vele való szélmalomharcot. Nem csupán csúf, de a falakat is tönkreteszi, egészen a legmélyükig.

Ezen problémák alapja pedig mindig a pára, a változó hőmérséklet. Mit lehet tenni? Jobb hőszigetelésre kell beruháznunk, ennek első lépése pedig az ablakcsere. Beszélgessünk a műanyag nyílászárókról! Nem, senki ne szaladjon el! Hírükkel ellentétben, ezek a termékek nem a modern építészet rákfenéi, sőt, ennek pontosan a fordítottját képviselik.

Nagyon jó, alapos oka van annak is, hogy egyre több épületen láthatjuk a sokak által puritánnak és haszontalannak ítélt fehér kereteket. Iskolák, közintézmények, boltok, sőt, családi házak is sorban cserélik le a régi, idejétmúlt nyílászáróikat. De mi is az ok, ami miatt ennyire előretör a köznyelv által ennyire félrekezelt műanyag ablak?

Az ok egyetlen mondatban, pár szóval is leírható: Megbízható, erős, időtálló, rendkívül jó hőszigetelő. Ezek a termék alaptulajdonságai, és egy kis extra költség hozzáadásával melléjük tehetjük a "kifejezetten esztétikus" jelzőt is, hiszen az a kor már lejárt, amikor "egyszerű halandók" számára csak az unásig ismert fehér színben pompázó nyílászáró volt elérhető. Ma már szinte úgy nézhet ki, ahogy csak akarjuk, szín, minta, sok a lehetőség, még akár az üveg milyenségében is. Bár valamilyen oknál fogva még mindig a fehér műanyag ablak a legnépszerűbb.

Emellett, ahogy már céloztam rá, egyedül ez a termék képes arra, hogy az árához képest szinte tökéletes hőszigetelést nyújtson a vásárlónak. Mind tudjuk, az üveg mennyire nem szigetel: egy ilyen szárnyban minimum kettő üveglapot fogunk találni, sőt, néha hármat. Ezen lapok között pedig nem is levegő, hanem nemesgáz kapott helyet, ami még inkább meggátolja a hő elvándorlását.

Aki már váltott, megtette a legfontosabb lépést háza, vagy lakása hőszigetelésének irányába. Emellett biztosan nem emel több szót a termék ellen, hiszen a minőség nagyon hamar meggyőzi. Ha hasonló problémával küzd, ne habozzon! Hagyja, hogy a műanyag ablak kisegítse a bajban!

vissza