Panel ablakcsere a lakásában

2017.04.23.

Panel ablakcsere a lakásában

Ha az ember panelházban él, két módon találkozhat az ablakcsere kérdésével: a ház lakóközössége megszavazza a ház korszerűsítését, amelybe a ház hőszigetelésén és fűtéskorszerűsítésén kívül a nyílászárók cseréje is beletartozik, vagy ennek a megegyezésnek a hiányában, önként vállalkozik erre a feladatra.

Vannak esetek, amikor érdemes megvárni, hogy a lakóközösség belemenjen ebbe, bár van, hogy a megegyezés lehetetlen, a hideg viszont a régi nyílászárók mellett kellemetlenül süvít be télen. Ilyenkor lehetőség van a rossz szigetelés javítására, de ezek csak köztes megoldások lesznek. Ennél sokkal jobb, ha a panel ablakcsere mellett döntünk.

A fából készült nyílászárók esetében sokszor használtak szigetelésre öntapadó szivacsszalagot, amely azonban az idő múlásával összeesik, és nem tudja ellátni a funkcióit. Ilyenkor ezeket le lehet cserélni, de sok kosszal jár, és hosszú távon újra elő fog jönni ez a probléma. Egy új műanyag ablak esetében már más módon van megoldva a rések közti szigetelés, amely sokkal időt állóbb lesz, mintha ablakszigetelő szivacsot alkalmaznánk.

Ha az árakat összehasonlítjuk, a szivacs olcsóbb lesz, de a szigetelési értéke neki és a fa nyílászárónak sokkal rosszabb lesz, mint műanyag társainak. Egyszer kell belevágni a panel ablakcsere folyamatába, és utána el is felejthetjük, hogy valaha ilyen problémánk volt. Sokkal jobban fog szigetelni, nem csak hő, de hang tekintetében is.

A beszerelésre a megrendelést követően egy ideig várni kell, mivel a termékeket pontosan a falnyílás méretére igazítva készítik el. Ehhez azonban idő kell, azonban a végeredmény tökéletesen illeszkedni fog a helyére. A panel ablakcsere folyamata pedig pár napon belül kész lesz, attól függően, hány helyen kell az új termékeket beszerelni. Nem kell azon gondolkodnia, hogy a fa- és üvegtörmelékkel mit tud kezdeni, ami a beszerelés után visszamarad: a szakemberek gondoskodnak róla, hogy a sitt megfelelő módon legyen elszállítva. Amennyiben nem szeretne élni ezzel a lehetőség, természetesen arra is van mód.

Ne féljen a saját kezébe venni lakásának a sorsát, vágjon bele nyugodtan!

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablakok felára?

Jó hírünk van. A felár 0, azaz nulla forint.Minden egyes műanyag nyílászárónk egyedi rendelés alapján készül és a szabványtól -már ha van ilyen Magyarországon- eltérő méretú nyílászárók gyártásakor sem számítunk fel semmilyen felárat. 

Mennyit kell várnom rá, hogy elkészüljön az ablakom?

Általánosságban elmondható, hogy az új ablakok a konkrét megrendeléstől számítva 4-5 hét alatt készülnek el. Ez elsőre soknak tűnnek, de biztos lehet abban, hogy a nyílászárók az Ön egyedi igényei alapján kerülnek legyártásra. 

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot.