Műanyag nyílászárók, ha biztosra akar menni!

2017.06.18.

Műanyag nyílászárók, ha biztosra akar menni!

Ha ablakról beszélünk, nagyanyáink idején még csak a fa kerülhetett szóba. Mind a mai napig sokan vélik úgy, hogy ez mindenképp jobb minőséget jelent, és ezért ragaszkodnak hozzá.

Pár éve az én szüleim is hasonlóan gondolkodtak, és már évek óta nem tudják becsukni azt a fránya ablakot a hálószobában, aminek hála a téli fűtésszámlát sem várják épp tűkön ülve. A modern műanyag nyílászárók manapság egyszerűbb, tartósabb és jóval olcsóbb megoldásnak számítanak az ablakok között, de a bejárati ajtóknál is egyre többször találkozunk velük.

Erre könnyen találunk magyarázatot: a fa egy kényes jószág. Nem szereti a nagy hőmérsékletkülönbséget, a vizet, a párát, és igen könnyen elvetemedik, ha nem vigyázunk. Szép lassan deformálódik, melynek eredményeképp azon kapjuk magunkat, hogy egyre rosszabban szigetel és nehezebben csukható.

A műanyag nyílászárók esetén ez nem jelent problémát. Sok idő elteltével is megtartják a formályukat, és szinte hermetikusan zárnak. Ezek után persze jobban oda kell figyelnünk a szellőztetésre, de azt hiszem ez legtöbbünknek a legkisebb gond.

Amennyiben megjelenésükkel nem lennénk megelégedve, természetesen faerezetet hatását is kölcsönözhetjük nekik. Ne felejtsük el azt sem, hogy ezen termékek esetén végeláthatatlan a variációk tárháza. Méreteit és nyithatóságát könnyen testreszabhatjuk, vagy alakos formátumokban is kérhetjük, ha köralakban vagy vágottan képzeljük el, és ezzel díszítenénk házunk falát.

Ezen darabok egy igen fontos képessége a szigetelés. Ha ez a legfontosabb szempont a választáskor, a műanyag ablaknál keresve sem találhatnánk jobbat. Az ablakok és ajtók mind tömítésekkel vannak ellátva, és ahogy korábban említésre került: nem veszítenek formájukból, valamint köztudottan igen rossz hővezetők.

A műanyag nyílászárók az áruk és a kezelhetőségük miatt sokkal gazdaságosabbak, és legalább annyira tartósak, mint a más anyagokból készült darabok. Szigetelőképességük a legjobb, különösen, ha hajlandóak vagyunk kicsit mélyebbre nyúlni a pénztárcánkba.

A mai modern típusok nagyon strapabíró kialakítással készülnek. Sokféleképpen variálhatók, így bármilyen igényt ki tudnak elégíteni. Tulajdonképpen szinte semmilyen hátrányuk nincs, ezért mindenképpen remek választásnak számítanak.

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot. 

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak

A műanyag nyílászárók mindig fehérek?

Ugyan... Ez egy régi rossz berögződés, hogy azt gondoljuk, hogy ha műanyag egy ablak, az már csak fehér lehet.A modern technikának köszönhetően lehetőség van például a fára megszólalásig hasonlító fóliázással ellátni az ablak profilját, így olyan, mintha fából lenne az ablak, de nem kell lemondania a műanyag nyílászárók egyetlen előnyéről sem.Sőt, elkészíthetőek külső oldali alumínium borítással is. Ebben az esetben a szívárvány bármelyik színében pompázhat az új ablak. 

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablakok felára?

Jó hírünk van. A felár 0, azaz nulla forint.Minden egyes műanyag nyílászárónk egyedi rendelés alapján készül és a szabványtól -már ha van ilyen Magyarországon- eltérő méretú nyílászárók gyártásakor sem számítunk fel semmilyen felárat.