Mit jelent a 3 rétegű ablak?

2017.11.19.

Mit jelent a 3 rétegű ablak?

Amikor valaki nyílászáró vásárlásra adja a fejét, nem mindig tudja melyik választás lenne a legjobb. Akárhogy is nézzük, hatalmas a kínálat és mindenki szeretné a másikat túlszárnyalni akár árban, akár minőségben vagy éppen mindkettő tekintetében. Minden cég mással dicsekszik. Van aki a kamrák számával, előfordul, hogy valaki az üveggel, de van aki azzal, hogy nála 3 rétegű ablak vásárlásra van lehetőség.

Cégünk már a kezdetek óta műanyag nyílászárókkal foglalkozik éppen azért, hogy bebizonyítsuk mindenki számára, hogy a műanyag ablak ugyanolyan jó, mint a fából készült társai. És az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy igenis jó úton haladunk, mivel egyre többen szavaznak bizalmat neki.

Gyors összefoglaló, hogy mit érdemes tudni ezekről a termékről: Egy zsanér köti össze a szárnyat és a tokot. Belsejében egy fémmerevítés van, azonban nem kell aggódni a szigetelés miatt. Emellett, ott fut végig egy vasalat is, aminek köszönhetően lehet bukóra vagy simán kinyitni – hogy mindkét opció adott-e, az a vevő óhajától függ. A felület általában fehér, ami sosem fog elsárgulni, de ha inkább ragaszkodna a természetes hatást keltő fa mintázathoz, nálunk megrendelheti úgy is.

De mi ez a 3 rétegű ablak egyáltalán? Hogyan kapcsolódik pontosan ide? Kicsit ugorjunk az elejére, egészen a passzív házig, aminek lényege egy olyan lakás kialakítása, mely minimálisra redukálja a lakás energiafogyasztását. Ilyenkor szokás megemlíteni az U vagy a K értéket, ami azt jelenti, hogy mennyire engedi át a hőt a nyílászáró, minél kisebb ez az érték, annál jobban szigetel.

Alapvetően két üveget használnak a nyílászárókhoz és a két réteg közé nemesgázt juttatnak takarékosság szempontjából. És itt jön képbe a 3 rétegű ablak. Ugyanis ez a már korábban említett típus továbbfejlesztett változata. Habár egy kicsit költségesebb ez a kiszerelés, mégis azt kell mondanom, amennyiben tudatosan szeretne tenni a saját és gyermekei jövőjét illetően, érdemes fontolóra venni, hogy mennyi pluszt nyújthat önnek egy ilyen típusú nyílászáró.

Mindezek alapján, amennyiben bármilyen kérdése felmerülne még vagy szeretne esetleg többet megtudni a passzív házról, akkor kérem, ne habozzon és keressen fel minket bizalommal. Mindig örömmel várjuk már meglévő és leendő megrendelőinket egyaránt.

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablakok felára?

Jó hírünk van. A felár 0, azaz nulla forint.Minden egyes műanyag nyílászárónk egyedi rendelés alapján készül és a szabványtól -már ha van ilyen Magyarországon- eltérő méretú nyílászárók gyártásakor sem számítunk fel semmilyen felárat. 

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot. 

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.

A műanyag nyílászárók mindig fehérek?

Ugyan... Ez egy régi rossz berögződés, hogy azt gondoljuk, hogy ha műanyag egy ablak, az már csak fehér lehet.A modern technikának köszönhetően lehetőség van például a fára megszólalásig hasonlító fóliázással ellátni az ablak profilját, így olyan, mintha fából lenne az ablak, de nem kell lemondania a műanyag nyílászárók egyetlen előnyéről sem.Sőt, elkészíthetőek külső oldali alumínium borítással is. Ebben az esetben a szívárvány bármelyik színében pompázhat az új ablak. 

Mit jelent az ablakoknál a hibásműködtetés gátló?

A hibásműködtetés gátló megakadályozza, hogy az ablakot nyitott állapotban átváltsuk nyílóból bukó állásba vagy fordítva, ezzel meg tudjuk előzni azt, hogy az ablak "kiakadjon".