Mikre figyeljünk, ha időszerű az ablakcsere?

2017.10.29.

Mikre figyeljünk, ha időszerű az ablakcsere?

Egyszer minden lakásban eljön az idő arra, hogy az öregedő, talán már rossz minőségű nyílászárókat újakra cseréljük. Mivel azonban a döntés nem csupán átépítést és bonyodalmat, de jelentős anyagi vonzatot is hozhat magával, semmiképpen nem árt, ha utánanézünk pár dolognak. Beszélgessünk témája az ablakcsere!

Hogy könnyebben megtalálhassa, ami igazán érdekli, szedjük szét pontokba a leginkább sarkalatos kérdéseket, amik érdekelhetik azokat, akik ilyesmibe készülnek fogni. A válaszok egy idő után elkezdenek egymásra épülni, a könnyebb érthetőség érdekében. De mik is ezek a kérdések?

 

Tényleg érdemes váltanom?

A gázszámla többet mutat telente, mint kellene? Érzi, hogy ablakaiból „sugárzik a hideg”? Légmozgást érez, amikor a zárt nyílászáró közelében áll? Zavarja a szomszéd üvöltése, amit így is hall? Ha bármelyikre igen a válasz, akkor az Ön számára elérkezett az ablakcsere ideje.

 

Milyen típust kellene vennem?

Sok vélemény létezik az ideális nyílászáróról, de ha nem szeretnénk a teljes vagyonunkat a boltban hagyni, mégis olyan minőséget akarunk, ami időtálló, strapabíró és jó hőszigetelést biztosít - a műanyag ablak a legjobb választás.

 

Mennyire lesz drága?

Meglepő lehet, de ezeknek a termékeknek az ára szinte minden évben csökken, mióta a piacon van. Kezdetben talán a gazdagabbak kiváltsága volt, napjainkra azonban a tendencia megfordult, és a nagy többség számára elérhető a magas minőség amit kínál.

 

Bonyolult a beszerelés?

Sokan hiszik, hogy a csere maga hosszadalmas, nehéz és veszélyes feladat, azonban ez messze van az igazságtól. Gyors, pontos precíz lehet, főleg ha szakemberek végzik. Az ő hozzáértésük gondoskodik arról, hogy a homlokzat ne sérüljön, a nyílászáró pedig bekerüljön, és ott is maradjon a helyén.

A számok nem hazudnak: az adatok azt igazolják, hogy egyre többen döntenek az ablakcsere mellett, az ő elégedettségük pedig nagy meggyőző erővel hathat: ha nekik bevált, nekünk miért ne lenne jó? Ennyi elégedett vásárló nem tévedhet.

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Mit jelent az ablakoknál a hibásműködtetés gátló?

A hibásműködtetés gátló megakadályozza, hogy az ablakot nyitott állapotban átváltsuk nyílóból bukó állásba vagy fordítva, ezzel meg tudjuk előzni azt, hogy az ablak "kiakadjon".

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.

A műanyag nyílászárók mindig fehérek?

Ugyan... Ez egy régi rossz berögződés, hogy azt gondoljuk, hogy ha műanyag egy ablak, az már csak fehér lehet.A modern technikának köszönhetően lehetőség van például a fára megszólalásig hasonlító fóliázással ellátni az ablak profilját, így olyan, mintha fából lenne az ablak, de nem kell lemondania a műanyag nyílászárók egyetlen előnyéről sem.Sőt, elkészíthetőek külső oldali alumínium borítással is. Ebben az esetben a szívárvány bármelyik színében pompázhat az új ablak. 

Mennyit kell várnom rá, hogy elkészüljön az ablakom?

Általánosságban elmondható, hogy az új ablakok a konkrét megrendeléstől számítva 4-5 hét alatt készülnek el. Ez elsőre soknak tűnnek, de biztos lehet abban, hogy a nyílászárók az Ön egyedi igényei alapján kerülnek legyártásra.