Házunk új dísze, a műanyag ablak

2017.06.04.

Házunk új dísze, a műanyag ablak

A modern építészet másképp kezeli az esztétikumot, mint a régmúlt tervezői: a formák letisztultak, az élek kiegyenesedtek, az egyszerű praktikum vonzóbb lett, mint a barokkos, rusztikus megjelenés.

Ez a fajta minimalizmus adhat rendkívül szép, jóleső összképet, de csak akkor, ha minden konzisztens. Nincs olyan elem, ami más stílusú lenne. Sima falak, egyenes lapokból álló praktikus bútorok… ne legyen kivétel az ablak sem, hiszen ez lesz a házunk szeme, amin át a „lelkébe láthatunk”. Ezt a formát, ezt a modernitást kínálja a műanyag ablak.

Mivel az újszerű formák térhódítása folyamatos, nem meglepő, hogy a műanyag ablak egyre nagyobb körben, egyre több vásárlócsoport által alkalmazott. Ami kezdetben csak a cégek, vagy a jobb módúak kiváltságának számított, mára elérhető a nagyközönség számára is, és egyre több ilyen terméket láthatunk mindenféle házak falaiba építve.

Ennek egyik oka a már említett konzisztencia az épület stílusával, másik oka azonban sokkal jobban látható, és érthető az egyszerű ember számára: az ár-érték aránya jelenleg verhetetlen a piacon.

Beszéljenek a tények, ugyanis tagadhatatlan, hogy olyan áron, amin a műanyag nyílászáró elérhető, a hagyományos fából készült termékek képtelenek ugyanazt a minőséget produkálni. Sem időtállóságban, sem hőszigetelésben nem vehetik fel a versenyt, ha nem vagyunk hajlandóak még legalább kétszer annyi pénzt elővenni a tárcánkból.

Az elérhető ár annak köszönhető, hogy mára egy ilyen termék legyártása gyors, pontos, precíz. A keretek és a tok előre legyártott profilokból készülnek, amelyeket méretre vágnak, és összeforrasztanak. Az üveglapok közé – amelyekből legalább kettő van minden szárnyban – levegő helyett nemesgáz kerül, ami még jobb szigetelést biztosít majd. Ez sem dobja meg túlzottan az árat, hiszen a technológiának köszönhetően praktikusan megoldható.

Ez az egyszerűség, pontosság, precizitás tetten érhető a beszerelésnél is, amit mind szakemberek végeznek el, gyors, mégis kellőképp körültekintő munkával.Modern háznak, teljesen modern kinézet dukál, egy műanyag ablak pedig pontosan ezt adja, elkérhető áron, nagyszerű minőségben. Ha fejleszteni akarunk életterünkön, ne habozzunk!

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot. 

Mit jelent az ablakoknál a hibásműködtetés gátló?

A hibásműködtetés gátló megakadályozza, hogy az ablakot nyitott állapotban átváltsuk nyílóból bukó állásba vagy fordítva, ezzel meg tudjuk előzni azt, hogy az ablak "kiakadjon".

Mennyit kell várnom rá, hogy elkészüljön az ablakom?

Általánosságban elmondható, hogy az új ablakok a konkrét megrendeléstől számítva 4-5 hét alatt készülnek el. Ez elsőre soknak tűnnek, de biztos lehet abban, hogy a nyílászárók az Ön egyedi igényei alapján kerülnek legyártásra. 

Igényelnek a műanyag ablakok valamiféle karbantartást?

Maga a műanyag profil semmiféle karbantartást nem igényel, azonban fontos, hogy a vasalatot /zár szerkezeteket/ megfelelő időközönként olajozzuk be és végeztessük el a finombeállítást szükség esetén. Ezen kívül a gumitömítések szilikonos vagy glicerines ápolása lehet még fontos.