Ha itt a tél, gondoljunk a hőszigetelésre! Miért jó választás a műanyag ablak?

2017.10.01.

Ha itt a tél, gondoljunk a hőszigetelésre! Miért jó választás a műanyag ablak?

A leghidegebb évszak sokszor rémálom lehet a háztartások számára, főleg a régi házak esetében. Az építőanyag talán nem szigetel annyira jól, a tető sem az igazi már, a nyílászárók kieresztik a meleget, ezek pedig mind megmutatkoznak a számlákon is. Ismerős ez a történet ön számára? Ha igen, ideje elgondolkozni a felújításon - kezdje a kiváló minőséget nyújtó műanyag ablakkal, amelyek rengeteget tudnak segíteni, ha a hőszigetelésről van szó!

Valljuk be, mind éreztük már télen, ahogy a hideg átsugárzik régi típusú nyílászáróinkon. Nincs is annál rosszabb érzés, mint elmenni egy ablak előtt, és beleborzongani a kinti mínuszok fagyos emlékeztetőjébe. Ezt a fűtéstechnika hőhídnak nevezi, amely köznyelvre fordítva annyit jelent: egy felület, amin át a hő felveszi a batyut, és elhagyja a házat, átadva a helyét a hidegnek. Rengeteg házban tapasztalható ez a jelenség.

Most azonban örökre búcsút inthetünk ennek a kellemetlen érzésnek, hiszen ezek a műanyag nyílászárók hibátlan megoldást kínálnak a problémára. Amellett, hogy rendkívül kompetens hőszigetelést kínálnak, áruk is korrekt, beszerelésük pedig egyszerű.

De mit is értek kompetens szigetelés alatt? Ehhez tudnunk kell, hogyan is áll össze egy műanyag ablak: a tokot és a szárnyakat is egy profilból alakítják ki, amit méretre szabnak, és összeforrasztanak. Ezekbe kerül egy fémmerevítés, ami megerősíti a szerkezetet, majd a szárnyak megkapják az üveglapokat.

Igen, lapokat. Indokolt a többesszám, hiszen minden ilyen típusú termék minimum két darab üveglapból áll, ugyanis ezek, valamint a köztük lévő nemesgáz biztosítják azt a hőszigetelést, azt a minőséget, amit ma már elvárnak a modern szabványok. Persze az üvegszám növekedhet: kérésre, vagy a szélesség növekedése miatt találkozhatunk három réteggel is. Ahhoz, hogy a szigetelés valóban tökéletes legyen, gumitömítések is kerülnek a szerkezetbe, ezek száma az üveglapokhoz hasonlóan nőhet.

Ezek a tények, valamint az, hogy egy egyszerűbb, átlagos műanyag ablak, sokkal olcsóbb, mint egy hasonló szigetelést nyújtó fából készült termék. Számos bizonyíték igazolja, hogy ha lecseréli régi ablakait, nem csupán megéri, de egyenesen elengedhetetlen ahhoz, hogy tartani bírjuk a lépést az évszakokkal és az idő múlásával.

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablakok felára?

Jó hírünk van. A felár 0, azaz nulla forint.Minden egyes műanyag nyílászárónk egyedi rendelés alapján készül és a szabványtól -már ha van ilyen Magyarországon- eltérő méretú nyílászárók gyártásakor sem számítunk fel semmilyen felárat. 

Igényelnek a műanyag ablakok valamiféle karbantartást?

Maga a műanyag profil semmiféle karbantartást nem igényel, azonban fontos, hogy a vasalatot /zár szerkezeteket/ megfelelő időközönként olajozzuk be és végeztessük el a finombeállítást szükség esetén. Ezen kívül a gumitömítések szilikonos vagy glicerines ápolása lehet még fontos.

Mit jelent az ablakoknál a hibásműködtetés gátló?

A hibásműködtetés gátló megakadályozza, hogy az ablakot nyitott állapotban átváltsuk nyílóból bukó állásba vagy fordítva, ezzel meg tudjuk előzni azt, hogy az ablak "kiakadjon".

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot. 

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak