Félek, hogy a műanyag ablak "túl jól" szigetel... Bezzeg a fa ablakok...

2015.10.10.

Félek, hogy a műanyag ablak "túl jól" szigetel... Bezzeg a fa ablakok...

Sokszor halljuk ezt az álláspontot, hogy a fa természetes anyag és ezáltal a fa ablakok tudnak szellőzni.

Ez a régi elavult fa ablakokra igaz is volt, de ennek semmi köze az anyagához. A régi fa ablakoknál nem volt tökéletes a záródás, nem gumira záródott az ablakszárny, így ennek "köszönhetően" jelentős mennyiségű levegő tudott bejutni a lakásba.

A mai modern fa ablakoknál azonban erről már szó sincs, mivel a fa ablakoknál is megoldott a tökéletes légzárás, nincs egyeneltlenség és az üvege is ugyanolyan, mint a műanyag ablakoknak, ezáltal az a megállapítás, hogy levegőt tud beengedni a modern fa ablak a lakásba, nem helytálló.

Tehát látható, hogy ez alapján nem lehet eldönteni, hogy fa avagy műanyag ablakot válasszunk. 

A moderny nyílászáróknál -legyen szó akár fáról vagy műanyagról- elengedhetetlen az oxigén otánpótlása. Ezt megfelelő szellőztetéssel vagy a nyílászáróba szerelt légbevezetővel tudjuk elérni.

FONTOS! Amennyiben modern műanyag vagy fa nyílászárókkal rendelkezik és a helyiségben nyílt égésterű gázkészülék üzemel, mindenképp gondoskodjon a légbezető beszereléséről, mert a gáz égése felhasználja az oxigént!

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak

Mit jelent az ablakoknál a hibásműködtetés gátló?

A hibásműködtetés gátló megakadályozza, hogy az ablakot nyitott állapotban átváltsuk nyílóból bukó állásba vagy fordítva, ezzel meg tudjuk előzni azt, hogy az ablak "kiakadjon".

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablakok felára?

Jó hírünk van. A felár 0, azaz nulla forint.Minden egyes műanyag nyílászárónk egyedi rendelés alapján készül és a szabványtól -már ha van ilyen Magyarországon- eltérő méretú nyílászárók gyártásakor sem számítunk fel semmilyen felárat. 

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.

A műanyag nyílászárók mindig fehérek?

Ugyan... Ez egy régi rossz berögződés, hogy azt gondoljuk, hogy ha műanyag egy ablak, az már csak fehér lehet.A modern technikának köszönhetően lehetőség van például a fára megszólalásig hasonlító fóliázással ellátni az ablak profilját, így olyan, mintha fából lenne az ablak, de nem kell lemondania a műanyag nyílászárók egyetlen előnyéről sem.Sőt, elkészíthetőek külső oldali alumínium borítással is. Ebben az esetben a szívárvány bármelyik színében pompázhat az új ablak.