Egyre népszerűbb az amerikai tolóablak

2017.09.03.

Egyre népszerűbb az amerikai tolóablak

Ön látta már, hogyan is néz ki az amerikai tolóablak? Elgondolkozott már azon, miféle termékről is lehet szó, mi ez a nyílászáró, ami olyan gyors hódításba kezdett az elmúlt években? Úgy érzi, itt az ideje, hogy minél többet tudjon meg, minél tájékozottabbá váljon ebben a témában, valamint általánosságban a műanyag ablak világában? Ez a cikk csak önnek készült!

Fejtsük is meg ezt a nem túl bonyolult, mégis meglepően trükkös rejtvényt! Már az amerikai tolóablak kifejezés is rendkívül beszédes lehet, többet árul el a termékről, mint amennyit egy egyszerű név tudna: megtudunk belőle egy mozgásmechanizmust, egy fő származási és felhasználási helyet azon túl, hogy már tudtuk, nyílászáróról van szó. Talán egy kép már meg is jelenhet az agyunkban arról, hogy hogyan nézhet ki, akár a fantáziánk, akár a tapasztalataink alapján.

Azonban nézzük meg pontosabban, hogyan is működik egy amerikai tolóablak! Az talán teljesen világos, hogy a nyitás módja nagymértékben eltér attól, amit megszokhattunk, a nyíló, avagy szárny nem kiemelkedik, kibukik a tok keretei közül, sokkal inkább annak síkjában mozogva nyitja meg az ablakot.

Ennek természetesen számos előnye van: elég csak a csendességre, sokkal kisebb helyigényre, vagy elegáns praktikumra gondolni. Emellett ez a típus már az európai ember számára is elérhető, ugyanis a műanyag ablak térhódítása, fejlődése során elérhetővé vált a technológia ilyen típusú nyílászárók gyors, mégis jó minőségben történő legyártására.

Mostanság ez a termék egyre népszerűbbé válik, ennek pedig többrétű oka van: egyrészt, sokáig nem láthattunk ilyet errefelé, a koncepció egyszerűen nem terjedt el annyira, hogy a gyártóknak megérje ezzel foglalkozni, így nem is tették. A másik ok, hogy ez a típus számos előnyt nyújt, amelyek verhetetlenek bármely más műanyag nyílászáró által, ha épp azokra lenne szükség.

Immár cégünktől is rendelhet ilyet, így ha felkeltette az érdeklődését eme cikk, ne habozzon, lépjen kapcsolatba kollegáinkkal, akik már várják jelentkezését!

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablakok felára?

Jó hírünk van. A felár 0, azaz nulla forint.Minden egyes műanyag nyílászárónk egyedi rendelés alapján készül és a szabványtól -már ha van ilyen Magyarországon- eltérő méretú nyílászárók gyártásakor sem számítunk fel semmilyen felárat. 

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak

Igényelnek a műanyag ablakok valamiféle karbantartást?

Maga a műanyag profil semmiféle karbantartást nem igényel, azonban fontos, hogy a vasalatot /zár szerkezeteket/ megfelelő időközönként olajozzuk be és végeztessük el a finombeállítást szükség esetén. Ezen kívül a gumitömítések szilikonos vagy glicerines ápolása lehet még fontos.

A műanyag nyílászárók mindig fehérek?

Ugyan... Ez egy régi rossz berögződés, hogy azt gondoljuk, hogy ha műanyag egy ablak, az már csak fehér lehet.A modern technikának köszönhetően lehetőség van például a fára megszólalásig hasonlító fóliázással ellátni az ablak profilját, így olyan, mintha fából lenne az ablak, de nem kell lemondania a műanyag nyílászárók egyetlen előnyéről sem.Sőt, elkészíthetőek külső oldali alumínium borítással is. Ebben az esetben a szívárvány bármelyik színében pompázhat az új ablak.