Egy szelet a műanyag nyílászárók világából: a tolóablak

2017.10.22.

Egy szelet a műanyag nyílászárók világából: a tolóablak

Ha rákeresünk az interneten, hogy milyen ablakok érhetők el a piacon, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy igen jelentős választék áll rendelkezésünkre. Akkor lepődünk meg csak igazán, mikor rájövünk, hogy olyan termékek beszerzésére is lehetőségünk van, amit csak az amerikai filmekben láthattunk eddig. Persze ha azt mondjuk, hogy tolóablak, nem csak egyféle kialakításra kell gondolnunk.

Ahogy a neve is teljesen egyértelművé teszi, a tolóablak egy nyílászáró, amelyben a nyíló rész elcsúszik a saját síkjában, nem lefordul a tokról, így tárva fel az azon túli teret. Kis országunkban ez a típus nem annyira elterjedt, bár úgy tűnik lassan beszivárog a köztudatba és a házak falai közé egyaránt.

Sokáig csak a filmekben láthattunk ilyet, ugyanis a világ ezen részén sokkal jobban elterjedt a tradicionálisabb, elforduló szerkezetes termék, ennek pedig több oka is van: az itteni gyártástechnológiákkal sokkal jobb minőséget lehetett abban a típusban előállítani, a tolószerkezet pedig feleslegesen komplikáltnak tűnt - az is volt.

Ez a látásmód csak nemrég változott meg, amikor a műanyag ablakok megkezdték a hódítást Európában is. Ezek sokkal fejlettebb eszközökkel, sokkal "jobb" anyagokból és biztosabb tervekből készülnek, így rengeteg eddig elérhetetlennek hitt innovációt hoztak el: erős zárás, könnyebb szerkezet, szinte tökéletes hőszigetelés, olcsó ár - csak egy pár az új termékek lenyűgöző specifikációi közül.

A tolóablak szempontjából azért jelentősek ezek az újítások, mert végre lehetővé tették, hogy a típus mindenhol azzal az erős minőségi standarddal készülhessen el, ami garantálja a fent említett tulajdonságok meglétét. Emellett, az is elérhető közelségbe került, hogy a határok kissé elmosódjanak: mivel a termék minden része ugyanolyan profilokból készül, így nagyobb méreteket, esetleg ajtót is készíttethetünk ezzel a tolószerkezetes megoldással.

Ha ez a típusú nyílászáró felkeltette az Ön érdeklődését is, ne habozzon, nézzen körül jobban weboldalunkon, esetleg látogasson meg minket, és kérje kollegáink személyes segítségét irodánkban!

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Igényelnek a műanyag ablakok valamiféle karbantartást?

Maga a műanyag profil semmiféle karbantartást nem igényel, azonban fontos, hogy a vasalatot /zár szerkezeteket/ megfelelő időközönként olajozzuk be és végeztessük el a finombeállítást szükség esetén. Ezen kívül a gumitömítések szilikonos vagy glicerines ápolása lehet még fontos.

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot. 

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.

Mennyit kell várnom rá, hogy elkészüljön az ablakom?

Általánosságban elmondható, hogy az új ablakok a konkrét megrendeléstől számítva 4-5 hét alatt készülnek el. Ez elsőre soknak tűnnek, de biztos lehet abban, hogy a nyílászárók az Ön egyedi igényei alapján kerülnek legyártásra. 

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak