Műanyag ablak gyártás és beépítés

ablakcsere Budapest és Debrecen 30 km-es körzetében

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Egy szelet a műanyag nyílászárók világából: a tolóablak

2017.10.22.

Egy szelet a műanyag nyílászárók világából: a tolóablak

Ha rákeresünk az interneten, hogy milyen ablakok érhetők el a piacon, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy igen jelentős választék áll rendelkezésünkre. Akkor lepődünk meg csak igazán, mikor rájövünk, hogy olyan termékek beszerzésére is lehetőségünk van, amit csak az amerikai filmekben láthattunk eddig. Persze ha azt mondjuk, hogy tolóablak, nem csak egyféle kialakításra kell gondolnunk.

Ahogy a neve is teljesen egyértelművé teszi, a tolóablak egy nyílászáró, amelyben a nyíló rész elcsúszik a saját síkjában, nem lefordul a tokról, így tárva fel az azon túli teret. Kis országunkban ez a típus nem annyira elterjedt, bár úgy tűnik lassan beszivárog a köztudatba és a házak falai közé egyaránt.

Sokáig csak a filmekben láthattunk ilyet, ugyanis a világ ezen részén sokkal jobban elterjedt a tradicionálisabb, elforduló szerkezetes termék, ennek pedig több oka is van: az itteni gyártástechnológiákkal sokkal jobb minőséget lehetett abban a típusban előállítani, a tolószerkezet pedig feleslegesen komplikáltnak tűnt - az is volt.

Ez a látásmód csak nemrég változott meg, amikor a műanyag ablakok megkezdték a hódítást Európában is. Ezek sokkal fejlettebb eszközökkel, sokkal "jobb" anyagokból és biztosabb tervekből készülnek, így rengeteg eddig elérhetetlennek hitt innovációt hoztak el: erős zárás, könnyebb szerkezet, szinte tökéletes hőszigetelés, olcsó ár - csak egy pár az új termékek lenyűgöző specifikációi közül.

A tolóablak szempontjából azért jelentősek ezek az újítások, mert végre lehetővé tették, hogy a típus mindenhol azzal az erős minőségi standarddal készülhessen el, ami garantálja a fent említett tulajdonságok meglétét. Emellett, az is elérhető közelségbe került, hogy a határok kissé elmosódjanak: mivel a termék minden része ugyanolyan profilokból készül, így nagyobb méreteket, esetleg ajtót is készíttethetünk ezzel a tolószerkezetes megoldással.

Ha ez a típusú nyílászáró felkeltette az Ön érdeklődését is, ne habozzon, nézzen körül jobban weboldalunkon, esetleg látogasson meg minket, és kérje kollegáink személyes segítségét irodánkban!

vissza