Műanyag ablak gyártás és beépítés

ablakcsere Budapest és Debrecen 30 km-es körzetében

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Egy régi műanyag ablak hibái

2017.12.17.

Egy régi műanyag ablak hibái

A napjainkban használatos műanyag ablak nem sok hibával rendelkezik. Ha egy darab hibás, nagy valószínűséggel a gyártási folyamat során léphetett fel probléma, de általában ezeket a profilokat fel sem használják a nyílászáró elkészítése folyamán. Azonban az elavult daraboknál, amelyeket ma már nem gyártanak, még előfordulhatnak olyan apró sérülések, amikre érdemes odafigyelni.

A műanyag ablak önmagában egy nagyon jó találmány, amelyet mára sikerült tökéletesíteni. Az anyag összetétele jelentős mértékben változott, ez azonban nem látványos. Az új profilok, amelyekből készülnek, nem veszítik el a színüket, nem sárgulnak be az UV fény hatására, és nem is öregszik el, mint a jóval régebbi darabok. Másik lehetséges hibájuk volt, hogy az anyag idővel ridegebbé válik, és könnyebben sérül meg, legyen szó karcolásokról vagy repedésről, törésről. Természetesen mára ezt is sikerült kiküszöbölni.

Szigetelés szempontjából szintén hátrányban vannak a régiek az újakkal szemben. Manapság az üveglapok közé ugyanis nem levegőt fújnak be, hanem nemesgázt, amely jobban szigetel, mint a régebbiek. A profilokban található légkamrák kialakítása szintén optimalizálva lett, hogy a lehető legjobb mértékben képesek legyenek a hőt kint, illetve bent tartani. Az általában használt profilok szélességét is ezért igyekeztek növelni, mivel minél vastagabbak, annál több levegő fér el bennük, azonban ezeket sem lehet a végtelenségig növelni, mert a falak szélességei is nagymértékben beleszólnak abba, hogy melyik mérettel járunk a legjobban.

Általában a fa nyílászárók azok, amelyeket érdemes minél hamarabb lecserélni egy új, modernebb darabra, azonban, ha észrevesszük, hogy a meglévő műanyag ablak komolyabban megsérült, érdemes elgondolkodni azon, hogy idővel szükség lesz egy ablakcsere beütemezésére. Ez azonban szerencsére előre látható, így van idő tervezni vele kapcsolatban.

Amennyiben ablakcserére van szüksége, forduljon bizalommal hozzánk! Cégünk német Inoutic profilokat használ, mivel az elmúlt évek folyamán az ő termékeiket találtuk a legmegbízhatóbbnak a fellelhető profilgyártó vállalatok közül. Kérdéseivel keressen minket bizalommal interneten, telefonon, vagy akár személyesen.

vissza