Az ablakcsere jó oldala

2017.07.09.

Az ablakcsere jó oldala

Mi tudja jobban megkönnyíteni az életünket, ha problémába ütközünk: megpróbáljuk megoldani magunk, vagy szakember segítségét kérjük? A ház körül sok mindent meg tudunk oldani önállóan, azonban az ablakcsere esetében érdemes megbízni a szakemberekben, és rájuk hagyni a feladatot.

Az interneten találhatóak videók, amelyek bemutatják és nagyjából felvázolják a folyamatot, azonban a szakértelmet, amely mögötte áll, nem lehet egyik pillanatról a másikra megtanulni. Emellett ők már rengetegszer elvégezték a cserét, így jóval gyorsabban meg tudják oldani, mintha magunk próbálkoznánk vele.

Általában régi házakban válik szükségessé a nyílászárók cseréje, ahol még fából készült változatok találhatóak. Ezek helyére többnyire műanyag kerül, amellyel a munka is más, mintha mondjuk egy fát próbálnánk meg átfúrni. Ez elengedhetetlen a rögzítés folyamatában, és a szakemberek pontosan tudják hol és hogyan kell megcsinálni a tökéletes stabilitás érdekében.

Már a bontás is precizitást igényel, hogy megfelelő erőséggel feszegessék ki a régi tokot, illetve kellő körültekintéssel, hogy a fal körülötte a legkevesebb sérülést szenvedje el. Az új tokot is be kell állítani, nem csak berakni a helyére, mivel ha nem lesz teljesen vízszintes és függőleges, akkor az ablak nem a mi akaratunk szerint fog nyílni – előfordulhat, hogy visszacsukódik, vagy teljesen kinyílik, még akkor is, ha mi éppen csak résnyire akarjuk nyitni.

Az ablakcsere elvégzéséhez többféle eszköz is szükséges: fúrók, csavarok, ékek, vízmértékek, purhab – hogy csak a legfontosabbakat említsük. Megéri ezeket megvásárolni egyetlen alkalom kedvéért? A szakemberek rendelkeznek velük, így nem kell fölöslegesen költenie ezekre, és később a helyet sem foglalják.

Még van egy fontos szempont: az elvégzett munka ideje. Ha egyedül próbálkozunk meg a feladattal, valószínűleg a teljes napot el fogjuk tölteni azzal, hogy egy nyílászárót kicseréljünk, míg a hozzáértők a teljes lakásban el tudják végezni ezt egy nap alatt. Családi ház esetében, ahol ennél több nyílászáró van, még nekik is beletelhet két napba, amíg végeznek.

Plusz előny: a sittet, amivel a csere jár, a szakemberek elszállítják, a vásárlónak pedig nem kell törődnie azzal, hogyan juttassa el a szeméttelepre az ablakcsere hulladékait. Ha meggyőztük, keresse kollégáinkat elérhetőségeinken!

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablakok felára?

Jó hírünk van. A felár 0, azaz nulla forint.Minden egyes műanyag nyílászárónk egyedi rendelés alapján készül és a szabványtól -már ha van ilyen Magyarországon- eltérő méretú nyílászárók gyártásakor sem számítunk fel semmilyen felárat. 

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot. 

Mennyit kell várnom rá, hogy elkészüljön az ablakom?

Általánosságban elmondható, hogy az új ablakok a konkrét megrendeléstől számítva 4-5 hét alatt készülnek el. Ez elsőre soknak tűnnek, de biztos lehet abban, hogy a nyílászárók az Ön egyedi igényei alapján kerülnek legyártásra. 

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak

A műanyag nyílászárók mindig fehérek?

Ugyan... Ez egy régi rossz berögződés, hogy azt gondoljuk, hogy ha műanyag egy ablak, az már csak fehér lehet.A modern technikának köszönhetően lehetőség van például a fára megszólalásig hasonlító fóliázással ellátni az ablak profilját, így olyan, mintha fából lenne az ablak, de nem kell lemondania a műanyag nyílászárók egyetlen előnyéről sem.Sőt, elkészíthetőek külső oldali alumínium borítással is. Ebben az esetben a szívárvány bármelyik színében pompázhat az új ablak.