Az ablakcsere jó oldala

2017.07.09.

Az ablakcsere jó oldala

Mi tudja jobban megkönnyíteni az életünket, ha problémába ütközünk: megpróbáljuk megoldani magunk, vagy szakember segítségét kérjük? A ház körül sok mindent meg tudunk oldani önállóan, azonban az ablakcsere esetében érdemes megbízni a szakemberekben, és rájuk hagyni a feladatot.

Az interneten találhatóak videók, amelyek bemutatják és nagyjából felvázolják a folyamatot, azonban a szakértelmet, amely mögötte áll, nem lehet egyik pillanatról a másikra megtanulni. Emellett ők már rengetegszer elvégezték a cserét, így jóval gyorsabban meg tudják oldani, mintha magunk próbálkoznánk vele.

Általában régi házakban válik szükségessé a nyílászárók cseréje, ahol még fából készült változatok találhatóak. Ezek helyére többnyire műanyag kerül, amellyel a munka is más, mintha mondjuk egy fát próbálnánk meg átfúrni. Ez elengedhetetlen a rögzítés folyamatában, és a szakemberek pontosan tudják hol és hogyan kell megcsinálni a tökéletes stabilitás érdekében.

Már a bontás is precizitást igényel, hogy megfelelő erőséggel feszegessék ki a régi tokot, illetve kellő körültekintéssel, hogy a fal körülötte a legkevesebb sérülést szenvedje el. Az új tokot is be kell állítani, nem csak berakni a helyére, mivel ha nem lesz teljesen vízszintes és függőleges, akkor az ablak nem a mi akaratunk szerint fog nyílni – előfordulhat, hogy visszacsukódik, vagy teljesen kinyílik, még akkor is, ha mi éppen csak résnyire akarjuk nyitni.

Az ablakcsere elvégzéséhez többféle eszköz is szükséges: fúrók, csavarok, ékek, vízmértékek, purhab – hogy csak a legfontosabbakat említsük. Megéri ezeket megvásárolni egyetlen alkalom kedvéért? A szakemberek rendelkeznek velük, így nem kell fölöslegesen költenie ezekre, és később a helyet sem foglalják.

Még van egy fontos szempont: az elvégzett munka ideje. Ha egyedül próbálkozunk meg a feladattal, valószínűleg a teljes napot el fogjuk tölteni azzal, hogy egy nyílászárót kicseréljünk, míg a hozzáértők a teljes lakásban el tudják végezni ezt egy nap alatt. Családi ház esetében, ahol ennél több nyílászáró van, még nekik is beletelhet két napba, amíg végeznek.

Plusz előny: a sittet, amivel a csere jár, a szakemberek elszállítják, a vásárlónak pedig nem kell törődnie azzal, hogyan juttassa el a szeméttelepre az ablakcsere hulladékait. Ha meggyőztük, keresse kollégáinkat elérhetőségeinken!

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot. 

Mit jelent az ablakoknál a hibásműködtetés gátló?

A hibásműködtetés gátló megakadályozza, hogy az ablakot nyitott állapotban átváltsuk nyílóból bukó állásba vagy fordítva, ezzel meg tudjuk előzni azt, hogy az ablak "kiakadjon".

Igényelnek a műanyag ablakok valamiféle karbantartást?

Maga a műanyag profil semmiféle karbantartást nem igényel, azonban fontos, hogy a vasalatot /zár szerkezeteket/ megfelelő időközönként olajozzuk be és végeztessük el a finombeállítást szükség esetén. Ezen kívül a gumitömítések szilikonos vagy glicerines ápolása lehet még fontos.

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablakok felára?

Jó hírünk van. A felár 0, azaz nulla forint.Minden egyes műanyag nyílászárónk egyedi rendelés alapján készül és a szabványtól -már ha van ilyen Magyarországon- eltérő méretú nyílászárók gyártásakor sem számítunk fel semmilyen felárat.