Akkor mi is pontosan a műanyag erkélyajtó?

2017.07.30.

Akkor mi is pontosan a műanyag erkélyajtó?

A címre pillantva sokan talán gúnyosan horkantanának fel: micsoda ostoba kérdés, hiszen a név eléggé beszédes: mi más lehetne ez a termék, mint ajtó? Rengetegen itt tévednek, sőt, lehetséges, hogy ön, kedves olvasó is meg fog lepődni a következő pár percben. Miért? Mert a műanyag erkélyajtó, tulajdonképpen műanyag ablak.

Ez meg hogy lehetséges, micsoda ostoba gondolat - mondhatnánk, az elnevezés miatt pedig talán még azt is hihetnénk hogy igazunk van. Miért hívnak valamit ajtónak, ha valójában ablak? Nos, az egyszerűség, és az átlagember kedvéért. Az átlagos vásárló ugyanis nem annyira tág látókörű, hogy képes legyen befogadni a tényt, mi is az, ami a teraszt elszigeteli a ház többi részétől.

Nézzük meg más oldalról! Vajon mi a gyártási folyamat, ami azonossá teszi ezeket a termékeket? Nos, elsőként elmondhatjuk, hogy az alapanyag és a technológia azonos: ugyanolyan műanyag profilokból készül, amelyeket méretre vágnak, majd összeállítanak

A műanyag erkélyajtó vásárlásakor is előkerül a kamrák kérdése, és ugyanazok a törvényszerűségek érvvényesek, mint az ablakok esetében: a kamraszám nő a vastagsággal, ahogy a tömítések száma is. A szerkezet belsejébe acélmerevítés kerül, ez gondoskodik a nagyméretű felület stabilitásáról, és habár hőkezelés szempontjából jelenthetne problémát, de a gyártástechnológia miatt nem okoz.

A keretbe üveglapok kerülnek, minimum két darab, ezek közé levegő helyett azonban egy nemesgáz kerül, hogy még tökéletesebb hőszigetelést biztosítson. Az üveg maga sem átlagos, fényvédő borítások, uv álló fóliák vannak rajta, ezek biztosítják a tartósságot, és a sokoldalú védelmet.

Eddig teljesen úgy hangzik, mint egy ablak, ugye? Ezután talán az sem meglepő, hogy a műanyag erkélyajtó vasalata is enged bukó és nyíló mozgást is. A különbség csupán annyi, hogy a beépítés során itt a külső felületre is szerelnünk kell valamiféle fogót, ez sok esetben egy fogantyú, azonban lehet külső kilincs is, hogy semmiképp ne zárhassuk ki magunkat a házunkból.

Remélem szolgáltam némi hasznos információval, és immár ön is azon kevesek közé tartozik, aki pontosan tudja, mi is az a szerkezet, ami az erkélyét őrzi!

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

A műanyag nyílászárók mindig fehérek?

Ugyan... Ez egy régi rossz berögződés, hogy azt gondoljuk, hogy ha műanyag egy ablak, az már csak fehér lehet.A modern technikának köszönhetően lehetőség van például a fára megszólalásig hasonlító fóliázással ellátni az ablak profilját, így olyan, mintha fából lenne az ablak, de nem kell lemondania a műanyag nyílászárók egyetlen előnyéről sem.Sőt, elkészíthetőek külső oldali alumínium borítással is. Ebben az esetben a szívárvány bármelyik színében pompázhat az új ablak. 

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablakok felára?

Jó hírünk van. A felár 0, azaz nulla forint.Minden egyes műanyag nyílászárónk egyedi rendelés alapján készül és a szabványtól -már ha van ilyen Magyarországon- eltérő méretú nyílászárók gyártásakor sem számítunk fel semmilyen felárat. 

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.

Igényelnek a műanyag ablakok valamiféle karbantartást?

Maga a műanyag profil semmiféle karbantartást nem igényel, azonban fontos, hogy a vasalatot /zár szerkezeteket/ megfelelő időközönként olajozzuk be és végeztessük el a finombeállítást szükség esetén. Ezen kívül a gumitömítések szilikonos vagy glicerines ápolása lehet még fontos.

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot.