A műanyag ablakok üvegezése

2016.10.10.

A műanyag ablakok üvegezése

A mai modern műanyag ablakok minden esetben hőszigetelt üveggel készülnek. Ez azt jelenti, hogy...

kettő vagy több üveglapból épül fel, az üveglapok között légrés található.

Az üvegek jellemzője az úgynevezett Ug érték, mely érték minél kisebb, annál jobb számunkra. Ez az érték mutatja meg, hogy egy egységnyi felületen egységnyi hőmérséklet különbség esetén mekkora energiamennyiség halad át, tehát a definícióból is következik, hogy az értéknek minél kisebbnek kell lennie, hogy energia megtakarítást érhessünk el.

Tehát a felépítése a következő:

- üveglap
- távtartó, melyben párazáró anyagot helyeznek el, ez megakadályozza az üveglapok közti párásodást
az így keletkező rést általában argon gázzal töltik, mely hőszihetelés szempontjából kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkezik, mint a levegő
- másik üveglap, melynek a belső felületére általában egy lágyfém bevonatot visznek fel, ezzel is javítva a hőszigetelési paramétereket.

Természetesen manapság már a három rétegű hőszigetelt üveg sem szokatlan, ahol nem kettő, hanem három üveglapot használnak, így az új műanyag ablak mégkiválóbb hőszigetelési értékkel fog rendelkezni.

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Mennyit kell várnom rá, hogy elkészüljön az ablakom?

Általánosságban elmondható, hogy az új ablakok a konkrét megrendeléstől számítva 4-5 hét alatt készülnek el. Ez elsőre soknak tűnnek, de biztos lehet abban, hogy a nyílászárók az Ön egyedi igényei alapján kerülnek legyártásra. 

Igényelnek a műanyag ablakok valamiféle karbantartást?

Maga a műanyag profil semmiféle karbantartást nem igényel, azonban fontos, hogy a vasalatot /zár szerkezeteket/ megfelelő időközönként olajozzuk be és végeztessük el a finombeállítást szükség esetén. Ezen kívül a gumitömítések szilikonos vagy glicerines ápolása lehet még fontos.

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot. 

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak