A minden méretben előnyös tolóablak

2017.07.02.

A minden méretben előnyös tolóablak

Ebben a témakörben a hagyományos kiviteltől eltekintve számon kell tartanunk a függőlegesen nyíló, úgynevezett amerikai típusú nyílászárókat, illetve a már ajtó nagyságú termékeket, melyek leginkább egy erkély kialakításánál kerülnek beépítésre. Már ennyiből is megállapítható, hogy sok méretben előfordul, és az élet számos területén felhasználható. Szedjünk össze néhány példát!

Amennyiben a nagy méretektől indulunk, egy verandát, jobb esetben egy tengerparti nyaraló fedett részét tudjuk elválasztani vele a nappalitól. Ilyenkor az egész fal üvegből van, de meghagyjuk magunknak a lehetőséget a kijárásra, illetve szellőztetésre. Rossz idő esetén is bezárhatjuk, és a kandallóban ropogó tűz fénye és melege mellett nyugodtan és biztonságban nézhetjük a háborgó tengert és a tajtékzó hullámokat.

Amennyiben hirtelen kitör egy vihar, akkor is jó szolgálatot tehet egy tolóablak, hiszen nem kell mindent bepakolnunk a biztonságot nyújtó nappaliba, egyszerűen egy mozdulattal bezárjuk, így a szél nem tud kárt tenni a törékeny berendezési tárgyakban.

Ha visszatérünk a valóság talajára, és elfelejtjük nem létező luxusnyaralónkat, még mindig találhatunk értelmet a tolóablak használatára. Vegyük először is a legnyilvánvalóbb előnyét. Nem nyílik. Ez így első hallásra kicsit érdektelennek hangozhat, de amikor az a cél, hogy a nyitott helyzetben lévő szárny ne lógjon be a helyiségbe, illetve ha kifújja a szél, ne üssön le semmit, máris megérthetjük legfontosabb előnyét. Helyet takaríthatunk meg vele. Nyugodtan le lehet tenni a nagy cserépben a fényt igénylő növényt, nem fog letörni az új hajtás, ha feltámad a szél. 

Mivel ma a műanyag ablak a leginkább elterjedt termék, megvan az a lehetőség, hogy szinte bármilyen méretben rendelhetünk. Így például egy gyógyszertár ajtajára is szerelhető egy kisméretű tolóablak, ahol egy éjjeli ügyelet esetén ki lehet adni a betegeknek a gyógyszert, anélkül hogy azok bejönnének a helyiségbe. Akár kicsi, akár nagy, használja bátran, mert több előnye van, mint hátránya. Próbálja ki bemutatótermeinkben!

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

A műanyag nyílászárók mindig fehérek?

Ugyan... Ez egy régi rossz berögződés, hogy azt gondoljuk, hogy ha műanyag egy ablak, az már csak fehér lehet.A modern technikának köszönhetően lehetőség van például a fára megszólalásig hasonlító fóliázással ellátni az ablak profilját, így olyan, mintha fából lenne az ablak, de nem kell lemondania a műanyag nyílászárók egyetlen előnyéről sem.Sőt, elkészíthetőek külső oldali alumínium borítással is. Ebben az esetben a szívárvány bármelyik színében pompázhat az új ablak. 

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak

Mennyit kell várnom rá, hogy elkészüljön az ablakom?

Általánosságban elmondható, hogy az új ablakok a konkrét megrendeléstől számítva 4-5 hét alatt készülnek el. Ez elsőre soknak tűnnek, de biztos lehet abban, hogy a nyílászárók az Ön egyedi igényei alapján kerülnek legyártásra. 

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.

Igényelnek a műanyag ablakok valamiféle karbantartást?

Maga a műanyag profil semmiféle karbantartást nem igényel, azonban fontos, hogy a vasalatot /zár szerkezeteket/ megfelelő időközönként olajozzuk be és végeztessük el a finombeállítást szükség esetén. Ezen kívül a gumitömítések szilikonos vagy glicerines ápolása lehet még fontos.