Szúnyogháló

 

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag ablakainak, mely az egyetlen megoldás a rovarok ellen.

Régi igény, hogy a repülő rovarok az ablakon keresztül ne jussanak be a lakásba, erre találták ki a szúnyoghálót.

Ma már rengeteg megoldással találkozhatunk.

A legegyszerűbb a fix kivitel. Ebben az esetben egy fix kerete van a szúnyoghálónak, melyet az ablak tokjához rögzítünk. Ez történhet csavarozással (nem ajánljuk), klipszekkel és ráfordító karmokkal.
Hátránya, hogy redőnnyel nem igazán kombinálható.

A másik lehetőség a fentről vagy oldalról rolós kivitel. Ebben az esetben a háló egy rugós tengelyre feltekeredik, így télre könnyen megszabadulhatunk tőle.
Ha lehúzzuk a végső állásban be tudjuk akasztani és mivel a rugós tengely feszíti, így egy feszes szúnyoghálót kapunk.
Ez a módszer nagyon egyszerűen kombinálható a redőnyeinkkel, mert akár a redőny tokjában is elhelyezhető. 

A harmadik változat amikor egy nyíló szúnyogháló ajtót alkalmazunk. Ebben az esetben rugós zsanérral van ellátva, így automatikusan becsukódik.

A toló kivitel abban az esetben alkalmazható, ha az ajtó mellett egy fix elem vagy falfelület található, ahova el tudjuk helyezni a sínt.

A legújabb rendszer az úgynevezett pliszé szúnyogháló.
A pliszé esetében zsinórok vezetik meg a hálót és így garantálják a megfelelő működést. 

 

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablakok felára?

Jó hírünk van. A felár 0, azaz nulla forint.Minden egyes műanyag nyílászárónk egyedi rendelés alapján készül és a szabványtól -már ha van ilyen Magyarországon- eltérő méretú nyílászárók gyártásakor sem számítunk fel semmilyen felárat. 

A műanyag nyílászárók mindig fehérek?

Ugyan... Ez egy régi rossz berögződés, hogy azt gondoljuk, hogy ha műanyag egy ablak, az már csak fehér lehet.A modern technikának köszönhetően lehetőség van például a fára megszólalásig hasonlító fóliázással ellátni az ablak profilját, így olyan, mintha fából lenne az ablak, de nem kell lemondania a műanyag nyílászárók egyetlen előnyéről sem.Sőt, elkészíthetőek külső oldali alumínium borítással is. Ebben az esetben a szívárvány bármelyik színében pompázhat az új ablak. 

Ablakot szeretnék rendelni, mi a menete?

Először is javasoljuk, hogy töltse ki ablak ajánlat kérő űrlapunkat. Célszerű az űrlapot minél részletesebben kitölteni, hogy minél pontosabb kalkulációt tudjunk végezni.Ha a kalkuláció szimpatikus Önnek, felmérő kollégánk kiszáll a helyszínre és leveszi a pontos méreteket, ami alapján el tudjuk indítani a megrendelést és a gyártási folyamatot. 

Igényelnek a műanyag ablakok valamiféle karbantartást?

Maga a műanyag profil semmiféle karbantartást nem igényel, azonban fontos, hogy a vasalatot /zár szerkezeteket/ megfelelő időközönként olajozzuk be és végeztessük el a finombeállítást szükség esetén. Ezen kívül a gumitömítések szilikonos vagy glicerines ápolása lehet még fontos.

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak