Redőny

 

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind a mai napig a legnépszerűbb.

Anyagát tekintve lehet műanyag, alumínium vagy fa.
Nálunk az előbbi kettőt találhatja meg kínálatunkban.

A tok kialakítása lehet külső tokos, ráépített tokos, belső fa tokos, áthidaló helyére épített tokos.

Működtetését tekintve lehet kézi vagy motoros működtetésű.

Kézi működtetés esetében gurtnis vagy zsinóros.

Motoros esetében kapcsolós, távirányítós vagy lehetőség van már az intelligens házvezérlés rendszerhez is hozzákapcsolni, melyet akár iOS vagy Android rendszerű okostelefonjával is vezérelhet.

A legegyszerűbb és leggyakoribb a kézi működtetésű külső tokos redőny.
Ha ezt a típust választja, nagyon fontos, hogy kérje az új műanyag ablak toktoldózását /redőny előkészítését/, mert ellenkező esetben a redőny nem lesz felszerelhető.

Akár műanyag, akár alumínium lamellás redőnyt választ új ablakaihoz, biztos lehet benne, hogy csak ellenőrzött gyártók által gyártott terméket fogunk Önnek szállítani, ezzel is elkerülve a későbbi kellemetlenségeket.

Természetesen az alumínium lamellás redőny jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak, de az ára is magasabb.

 

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

A műanyag nyílászárók mindig fehérek?

Ugyan... Ez egy régi rossz berögződés, hogy azt gondoljuk, hogy ha műanyag egy ablak, az már csak fehér lehet.A modern technikának köszönhetően lehetőség van például a fára megszólalásig hasonlító fóliázással ellátni az ablak profilját, így olyan, mintha fából lenne az ablak, de nem kell lemondania a műanyag nyílászárók egyetlen előnyéről sem.Sőt, elkészíthetőek külső oldali alumínium borítással is. Ebben az esetben a szívárvány bármelyik színében pompázhat az új ablak. 

Mit jelent az ablakoknál a hibásműködtetés gátló?

A hibásműködtetés gátló megakadályozza, hogy az ablakot nyitott állapotban átváltsuk nyílóból bukó állásba vagy fordítva, ezzel meg tudjuk előzni azt, hogy az ablak "kiakadjon".

Mennyit kell várnom rá, hogy elkészüljön az ablakom?

Általánosságban elmondható, hogy az új ablakok a konkrét megrendeléstől számítva 4-5 hét alatt készülnek el. Ez elsőre soknak tűnnek, de biztos lehet abban, hogy a nyílászárók az Ön egyedi igényei alapján kerülnek legyártásra. 

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablakok felára?

Jó hírünk van. A felár 0, azaz nulla forint.Minden egyes műanyag nyílászárónk egyedi rendelés alapján készül és a szabványtól -már ha van ilyen Magyarországon- eltérő méretú nyílászárók gyártásakor sem számítunk fel semmilyen felárat. 

Csak szabvány méretű műanyag ablakokkal dolgoznak?

A válasz határozottan NEM. Sőt, inkább azt mondjuk, hogy nem dolgozunk szabvány méretű műanyag ablakokkal.Hogy miért? Mert hiába van az, hogy a tervező asztalon még 150x150 cm egy falnyílás, 15 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy nagyon kevés esetben sikerül az ablaknyílást pontosan erre a méretre elkészíteni, így javasoljuk minden esetben az ablakok megrendelése előtt a pontos felmérést.