Gyors és precíz munka: műanyag ablak csere

2017.09.24.

Gyors és precíz munka: műanyag ablak csere

Nyílászáróink az utóbbi 30 évben rengeteg fejlődésen mentek keresztül. Az egyre jobb szigetelési technológiának köszönhetően a magas fűtésszámlákért aligha okolható a legutóbbi műanyag ablak csere, amit otthonunkban végeztünk. Önnek még nincs ilyenje? Akkor nézzük miért vált ez a termék mára ennyire felkapottá világszerte!

A műanyag ablak csere igen nagy fontosságú lehet több szempontból is. Egyrészt a szigetelés mértékétől függ az, hogy mennyi hő távozik a lakásból, vagy épp mennyi érkezik a nyári melegben. Egy modern nyílászáró óriási hatással lehet havonta érkező számláinkra, valamint a környezetünket károsítjuk azzal, hogy nagy mennyiségű energiát használunk. Persze vannak kevésbé káros módszerek is ennek kiküszöbölésére, de mind a mai napig a gázfűtés a leggyakoribb védekezés a téli meleg ellen.

Ez fosszilis energiaforrás fogyasztását jelenti, aminek köztudott a környezetkárosító hatása és igen negatívan befolyásolhatja jövőnket. Még ha alternatív energiát használunk is, legyen az nap, szél, esetleg geotermikus megoldás, akkor is jobb, ha minél kevesebbet használunk, hiszen ezek sem ártalmatlanok. Egyre többen emelik fel a szavukat a napelemek gyártásakor keletkező káros anyagokra, mely majdhogynem ugyanannyira szennyező, mint a gáz, amit elégetünk.

A csere egy igen egyszerű folyamat. Ha tudjuk, hogy milyen méretekre és funkciókra van szükségünk, bármikor kapcsolatba léphetünk egy forgalmazóval akár személyesen, telefonon vagy az interneten is. Kevés egyeztetés után (internetes ajánlat kérése után egyébként telefonon) a megbeszélt időpontban küldenek egy szakembert aki felméri a falnyílásokat, és nemsoká megkapjuk a végleges költségkalkulációt.

Ezután legyárják a kért típust, majd leszállítják és beszerelik egy önnek megfelelő időpontban. A beszerelés meglepően kevés időt vesz igénybe. A régit kibontják, az újat rögzítik, ami 1-2 órát vesz csak igénybe.

A műanyag ablak csere nemcsak költséghatékony, de környezettudatos döntés is. Amennyiben ön is törődik földünk egészségével, úgy igénybe veheti kollégáink közreműködését, akik további segítséget nyújtanak az Önnek leginkább megfelelő műanyag nyílászárók kiválasztásában.

vissza

Szavazás

Önnek mi a legfontosabb szempont a műanyag ablakok kiválasztásánál?

Szavazok

Árnyékolástechnika

Roletta

A roletta egy rendkívül stílusos belső …

Redőny

A redőny régóta használt külső árnyékoló és mind …

Reluxa

Leggyakrabban alumínium lamellákkal készített belső …

Szalagfüggöny

Leginkább irodákban és modern otthonokban használatos …

Szúnyogháló

Talán a legszükségesebb kiegészítője az új műanyag …

Kérdések válaszok

A műanyag nyílászárók mindig fehérek?

Ugyan... Ez egy régi rossz berögződés, hogy azt gondoljuk, hogy ha műanyag egy ablak, az már csak fehér lehet.A modern technikának köszönhetően lehetőség van például a fára megszólalásig hasonlító fóliázással ellátni az ablak profilját, így olyan, mintha fából lenne az ablak, de nem kell lemondania a műanyag nyílászárók egyetlen előnyéről sem.Sőt, elkészíthetőek külső oldali alumínium borítással is. Ebben az esetben a szívárvány bármelyik színében pompázhat az új ablak. 

Mit jelent a műanyag ablaknál a vasalat?

Az ablak vasalata nem más, mint a zárszerkezet, amely működteti az ablakot.Ezen szerkezetek gondoskodnak a megfelelő működésről, zárásról, nyitásmód váltásról.ld. nyíló-bukó ablak

Igényelnek a műanyag ablakok valamiféle karbantartást?

Maga a műanyag profil semmiféle karbantartást nem igényel, azonban fontos, hogy a vasalatot /zár szerkezeteket/ megfelelő időközönként olajozzuk be és végeztessük el a finombeállítást szükség esetén. Ezen kívül a gumitömítések szilikonos vagy glicerines ápolása lehet még fontos.

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablakok felára?

Jó hírünk van. A felár 0, azaz nulla forint.Minden egyes műanyag nyílászárónk egyedi rendelés alapján készül és a szabványtól -már ha van ilyen Magyarországon- eltérő méretú nyílászárók gyártásakor sem számítunk fel semmilyen felárat. 

Mit jelent az ablakoknál a hibásműködtetés gátló?

A hibásműködtetés gátló megakadályozza, hogy az ablakot nyitott állapotban átváltsuk nyílóból bukó állásba vagy fordítva, ezzel meg tudjuk előzni azt, hogy az ablak "kiakadjon".